Skip to main content

Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 8:22 στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελόκηπους.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 8:22 στο διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελοκήπους. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 7:38 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, όπου ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Η έκρηξη σημειώθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, αλλά και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και εκκένωσαν το χώρο του Πρωτοδικείου, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν θύματα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε γύρω σταθμευμένα οχήματα.

Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι τρομοκρατικές επιθέσεις ούτε τη δημοκρατία πτοούν ούτε αποδιαρθρώνουν τους δικαστικούς λειτουργούς, που κάνουν το καθήκον τους» και πρόσθεσε πως «Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε».