Skip to main content

Και εγένετο «Νέα Αριστερά» - Ανακοινώθηκε το όνομα της νέας ΚΟ των 11 (video)

Ο επικεφαλής του νέου φορέα Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αριστεράς

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αριστεράς που ανακοίνωσαν στο «Σεράφειο» επί της οδού Πειραιώς, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. 

Image

Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και την ζωή μας αλλά και την συνείδησή μας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου. Το πρώτο βήμα, είπε ακόμα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. «Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας και ξέρετε ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν από εμάς. Εύκολο είναι αυτό που υπηρετεί η συνείδησή σου και σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για τη συνείδησή μας, τον κόσμο της εργασίας, για να δυναμώσει η θέση του εργαζόμενου, να υπάρχει μια νέα οικολογική πρόταση στη χώρα. το πρώτο βήμα είναι η ΚΟ που ανακοινωνουμε με επικεφαλής έναν άνθρωπο μες συγκρότηση, πολιτικό ήθος και ύφος, που μας κάνει όλους και όλες περήφανους/ες που είναι μπροστά μας. Το πρώτο βήμα πρέπει να πορευτεί με αυτό που θα κινητοποιήσει τους αριστερούς που είναι στην αδράνεια. Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό δυναμικό ρεύμα. Θα το πετύχουμε».

Image

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».  

Από την πλευρά του, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε χαριτολογώντας: «Το τελευταίο απεριτίβο πριν το κυρίως πιάτο. Αν και είναι νόστιμα τα απεριτίβο!». Για να συνεχίσει: «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Έχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, αλλά δεν είμαστε και στο ρεύμα του Μεσαίωνα του αυτομαστιγώματος. Δεν είμαστε στρατηγοί που κάνουμε παλιές μάχες αλλά καινούργιες. Δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, που θα είναι και επικεφαλής αυτού του νέου φορέα, είπε ότι «μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια», και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία καταφέραμε και σήμερα στεκόμαστε αυτοκριτικά σε αυτά που μας πλήγωσαν και σε αυτά που υποτιμήσαμε και δεν καταφέραμε να πετύχουμε».

Image
Image

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα εσωτερικά και διεθνή και τις θέσεις του νέου φορέα λέγοντας ότι η Αριστερά που εκπροσωπεί διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας. «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία», είπε αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Τόνισε ακόμα ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα αλλά ένα νέο εγχείρημα». Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι η αριστερή πολιτική μετράει και μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. 

Image

Image
Image