Skip to main content

Και τρίτη σύλληψη για τον πόλεμο της μαφίας και τις δολοφονίες Ρουμπέτη-Σκαφτούρου - Οκτώ ταυτοποιήσεις

Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα

Με βαρύτατες κατηγορίες οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην ομάδα των εκτελεστών, που, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, είναι πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης - Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στις συλλήψεις για τα συμβόλαια θανάτου Ρουμπέτη – Σκαφτούρου

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ ακόμη ένα άτομο συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες ή ήταν συνεργάτης των δολοφόνων.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, εκτός από τους πρώτους δύο συλληφθέντες, αναζητείται στην Ελλάδα ακόμη ένας συνεργός τους, ενώ ένας κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ένας στις φυλακές του Μαυροβουνίου και δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών. Οι τρεις απόπειρες είναι εναντίον ομογενή -από την πρώην Σοβιετική Ένωση- στην Πιερία το περασμένο καλοκαίρι και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στα Σκούρτα.

Επίσης, φέρονται να ενέχονται σε επίθεση με βόμβα που εξερράγη σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του γιου του Σκαφτούρου, ενώ και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ μετά το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΜΠΕ