Skip to main content

Καλαφάτης: Εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας, εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να απελευθερώσουμε τη δύναμη της εκπαίδευσης και να ενισχύσουμε την κοινωνική κινητικότητα», είπε γ.γ. της ΚΟ μιλώντας σήμερα στη Βουλή

Tη στάση της Αντιπολίτευσης -και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- καυτηρίασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». 

Υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία και το ΠΑΣΟΚ στην προτελευταία συνταγματική αναθεώρηση, μπλόκαραν την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος» και τόνισε ότι «σήμερα, οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί -σταθεροί στις αγκυλώσεις του αναχρονισμού- συναντιώνται και πάλι σαν ομάδες αντίδρασης στην πρόοδο. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, αντιτάσσεται στο ενδεχόμενο να έρθει ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο στη χώρα μας, ενώ ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα σταθούν εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Ο ίδιος δήλωσε και το ακριβώς αντίθετο: Ότι δεν θα ψηφίσουν τον νόμο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε: «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να απελευθερώσουμε τη δύναμη της εκπαίδευσης και να ενισχύσουμε την κοινωνική κινητικότητα. Να κάνουμε την Πατρίδα μας κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. Εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας, εδώ να παράγουμε Παιδεία, εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας».