Skip to main content

Καλαφάτης: Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο Γεννηματάς

Το Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης υπολειτουργεί στηριζόμενο στην αυταπάρνηση του προσωπικού του και μόνο, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Για κατάρρευση της δημόσιας υγείας κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό υγείας, ορμώμενος από την οριακή κατάσταση του Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και τις σχετικές καταγγελίες της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

«Η σκληρή πραγματικότητα νοσοκομείων που καταρρέουν χωρίς προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, συγκρούεται με τις κυβερνητικές αυταπάτες και στη Δημόσια Υγεία που καταρρέει, εξαιτίας μιας πολιτικής ηγεσίας που αντί να αντιμετωπίζει τις τεράστεις ελλείψεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κοιτάζει πώς να νομιμοποιήσει υπαλλήλους με παράτυπους τίτλους σπουδών», τονίζει ο κ. Καλαφάτης.

«Η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μπροστά στο ΥΜΑΘ, επιβεβαιώνει πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», το οποίο υπολειτουργεί στηριζόμενο στην αυταπάρνηση του προσωπικού του και μόνο, αποτελεί γενικό φαινόμενο σε όλα τα νοσοκομεία» προσθέτει ο κ. Καλαφάτης. «Επικρατεί μια θλιβερή εικόνα διάλυσης του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας συνολικά, που μεταφράζεται σε κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές. Και είναι η ίδια εικόνα που αποτυπώνεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου και κατ’επέκτασιν της κυβέρνησης είναι βαρύτατη. Γι' αυτό καλείται κυβέρνηση να δώσει οριστικές λύσεις, ξεκινώντας από τα νοσοκομεία που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους», καταλήγει.