Skip to main content

Καλαφάτης: Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε προπάντων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία

«Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός είναι δέσμευση που αναλαμβάνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο γγ της Κ.Ο της ΝΔ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

«Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για ισχυρή αυτοδυναμία στη Βουλή. Επικρότησαν τη δέσμευση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου που ξεκινήσαμε. Για σταθερή προσήλωση στις πολιτικές που κάνουν την πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Στις πολιτικές για δυναμική ανάπτυξη, τόνωση της απασχόλησης, βελτίωση των μισθών και των συντάξεων, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, Στις πολιτικές για αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους και ένα καλύτερο κράτος, ψηφιακά οργανωμένο, δίπλα τους στους πολίτες», τόνισε στην ομιλία του ο γγ της Κ.Ο της ΝΔ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, αμέσως μετά την εκλογή του.

«Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε προπάντων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία πολλοί από τους οποίους χτες υπέστησαν άλλο ένα πλήγμα από την κακοκαιρία» υπογράμμισε τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθούν από την κυβέρνηση όλοι εκείνοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. «Δεν θα τους ξεχάσουμε. Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός είναι δέσμευση που αναλαμβάνουμε όλοι μαζί», είπε.

Ακολουθεί η ομιλία του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

«Κύριε πρωθυπουργέ και πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη σας ευχαριστώ θερμά για την πρότασή σας να είμαι και πάλι γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι, βουλευτές, σας ευχαριστώ από καρδιάς, για την εμπιστοσύνη σας.

Σας διαβεβαιώνω κύριε πρωθυπουργέ, σας διαβεβαιώνω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας, στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου. Έχω την εμπειρία, έχω και τη βούληση που χρειάζεται. Έχω και την πεποίθηση ότι η συνεργασία μας θα είναι στενή σε κάθε περίπτωση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για ισχυρή αυτοδυναμία στη βουλή. Επικρότησαν τη δέσμευση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου που ξεκινήσαμε.

- Για σταθερή προσήλωση στις πολιτικές που κάνουν την πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά.

- Στις πολιτικές για δυναμική ανάπτυξη, τόνωση της απασχόλησης, βελτίωση των μισθών και των συντάξεων, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής,

- Στις πολιτικές για αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους και ένα καλύτερο κράτος, ψηφιακά οργανωμένο, δίπλα τους στους πολίτες.

Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε προπάντων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία πολλοί από τους οποίους χτες υπέστησαν άλλο ένα πλήγμα από την κακοκαιρία.

Να στηρίξουμε όλους εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Δεν θα τους ξεχάσουμε. Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός είναι δέσμευση που αναλαμβάνουμε όλοι μαζί.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Στην προσπάθεια αυτή, στην προσπάθεια του πρωθυπουργού και συνολικά της κυβέρνησης οφείλουμε να είμαστε όλες και όλοι ενεργά συμμέτοχοι.

Έχουμε χρέος, η καθεμιά και ο καθένας μας χωριστά, να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τη φωνή των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούμε. Τις επισημάνσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους σε επιμέρους ζητήματα.

Έχουμε ταυτόχρονα χρέος να επικοινωνούμε το έργο που παράγεται, τις δράσεις που αναπτύσσονται, τις μεταρρυθμίσεις που θεσπίζονται, το σχέδιο που προωθούμε για το σήμερα και το αύριο.

Οφείλουμε -με μια κουβέντα- να έχουμε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Και βέβαια τακτική, πυκνή παρουσία στη Βουλή.

Οφείλουμε για όλα αυτά -όπως επίμονα τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης- να κάνουμε βίωμά μας την εργατικότητα. Να διατηρούμε ως έμβλημά μας τη σεμνότητα. Να αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι γνώμονας είναι πάντα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Το γραφείο της κοινοβουλευτικής μας ομάδας θα είναι κέντρο συντονισμού της κοινοβουλευτικής μας δράσης. Οι πόρτες του θα είναι διαρκώς ανοιχτές, για όλες και όλους. Θα είμαι κάθε στιγμή στη διάθεσή σας. Είναι άλλωστε βασική μου υποχρέωση.

Σας ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ

Σας ευχαριστώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».