Skip to main content

Καλαφάτης: Πάγια θέση μας μια Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο τολμηρή

Η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη

«Πάγια θέση της Παράταξής μας είναι μια Ευρώπη πιο πολιτική, πιο κοινωνική, πιο τολμηρή. Και η θέση αυτή γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις, αλλά και νέες ευκαιρίες που δεν περιμένουν.  Θυμόμαστε -πιστεύω- όλοι ότι, μόλις πριν λίγα χρόνια, λίγοι ήταν εκείνοι που έβλεπαν να ευοδώνονται οι πρωτοβουλίες  που ανέπτυσσε  από κοινού με άλλους ευρωπαίους ηγέτες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όμως. Ο στόχος εκείνος  επετεύχθη. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έγινε πραγματικότητα. Έδωσε ανάσα στις χώρες μας και τροφοδότησε την αισιοδοξία των Ευρωπαίων πολιτών. Και αυτό που έγινε τότε είναι ανάγκη να μην αποτελεί μια παρένθεση, αλλά πρότυπο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε παρέμβασή του στο συνέδριο που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και η Νέα Δημοκρατία με θέμα: «Ο δρόμος προς την Ανάκαμψη».

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απέκτησε φωνή που λαμβάνεται υπόψη στην Ευρώπη. Οι πρωτοβουλίες μας ανοίγουν δρόμους για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Οι θέσεις μας ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών. Δεν θα σταματήσουμε, λοιπόν, να διεκδικούμε. Γιατί -πολύ απλά- η Ευρώπη δικαιούται και μπορεί πολύ περισσότερα. Αλλά και διότι οι Έλληνες είμαστε πιο ισχυροί σε μια ισχυρή Ευρώπη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός ότι διασφαλίσαμε για την τρέχουσα περίοδο κοινοτικούς πόρους πρωτόγνωρης έκτασης, πάνω από 70 δις, από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι προπάντων γιατί αυτά που χρειάζονται σήμερα, τόσο στην Πατρίδα μας, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μπορεί να κατακτηθούν πιο άμεσα πιο εύκολα, όταν όλοι κινούμαστε μαζί».

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης, λαϊκής, δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για μια Ευρώπη ισχυρή και ανταγωνιστική σ΄έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Διασφαλίζουμε ταυτόχρονα τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Πατρίδα μας.  Εκφράζουμε την πρόοδο και αποδεικνύουμε κοινωνική ευαισθησία. Τον προσεχή Ιούνιο, στις Ευρωεκλογές, τη μεγαλύτερη δημοκρατική διαδικασία για την ήπειρό μας, με συμμετοχή άνω των 400 εκατομμυρίων πολιτών,  θα χαράξουμε μαζί την πορεία για την Ευρώπη που θέλουμε και μπορούμε με πρωταγωνιστή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δίνοντας τη μάχη σε μια κρίσιμη παγκόσμια συγκυρία. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τη νίκη της Παράταξής μας και ταυτόχρονα τη νίκη του ΕΛΚ. Για μια ισχυρή, ασφαλή, ανθεκτική, ανταγωνιστική και βιώσιμη Ευρώπη. Για μια περήφανη και δυναμικά αναπτυσσόμενη Ελλάδα», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης.