Skip to main content

Καλαφάτης:Νηπιακού επιπέδου πειραματισμοί στην προσχολική αγωγή

Να τεθούν οι αλλαγές στην προσχολική εκπαίδευση σε πλαίσιο διαλόγου από μηδενική βάση, ζητά ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Για «νηπιακού επιπέδου πειραματισμούς» στο ζήτημα της θέσπισης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, αναφέρει πως οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να ονομάζονται μεταρρυθμίσεις.

«Η πλήρης σύγχυση εκπαιδευτικών και γονέων, αποτελεί φυσική συνέπεια ενός σχεδιασμού που επιχειρείται να υλοποιηθεί χωρίς τον παραμικρό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς», επισημαίνει ο βουλευτής και υπογραμμίζει τον κίνδυνο αποδυνάμωσης των δημοτικών δομών που σήμερα σηκώνουν το βάρος της προσχολικής αγωγής παρά την έλλειψη σχολικής στέγης σε νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, κάνει λόγο για αβεβαιότητα που δημιουργείται όσον αφορά στο εργασιακό μέλλον χιλιάδων πεπειραμένων εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις δημοτικές δομές.

Ακόμη, ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει το πρόβλημα που δημιουργείται σε χιλιάδες γονείς, δεδομένης της διαφοράς ετήσιου χρόνου λειτουργίας μεταξύ δημοτικών δομών και κρατικών νηπιαγωγείων, καθώς στη δεύτερη περίπτωση, μένουν κλειστά στη διάρκεια εορταστικών περιόδων.

Τέλος, ο βουλευτής ζητά να τεθούν οι επιχειρούμενες αλλαγές σε πλαίσιο διαλόγου από μηδενική βάση.