Skip to main content

Καλοκαιρία σε Μακεδονία και Θράκη - Έως 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες - στα ηπειρωτικά - μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται την Πέμπτη, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και από το βράδυ, στο νότιο Ιόνιο, θα γίνουν ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν νοτιάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι, μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιάδες, με ένταση τοπικά ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).