Skip to main content

Kaltsidis Wood Industry: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα 5.000 τ.μ. στη ΒΙΠΕ Ωραιοκάστρου

Με τη νέα επένδυση, που μόλις ολοκληρώθηκε, θα τριπλασιαστεί η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας, η οποία προχωρά στην παραγωγή νέων προϊόντων, όπως είναι τα έτοιμα φινιρισμένα πάνελ, αλλά και στη διερεύνηση νέων αγορών, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία

Ένα νέο παραγωγικό κεφάλαιο που θα υποστηρίξει τόσο τα εξαγωγικά της σχέδια όσο και την κυκλοφορία νέων προϊόντων ανοίγει η Kaltsidis Wood Industry. Η μεγαλύτερη βιομηχανία ξύλινων επενδεδυμένων πάνελ στην Ελλάδα μόλις ολοκλήρωσε επένδυση 5 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στη ΒΙΠΕ Ωραιοκάστρου, επιφάνειας 5.000 τ.μ. σε συνολική έκταση 28 στρεμμάτων, η οποία θα τριπλασιάσει την παραγωγική της δυναμικότητα, φτάνοντάς την στα 300.000 τ.μ. τον μήνα. Η επένδυση εντάχθηκε στον επενδυτικό νόμο, ενώ μέρος της χρηματοδοτείται και από ίδια κεφάλαια. Θα δημιουργήσει δε νέα αναπτυξιακή προοπτική στην Kaltsidis Wood Industry, που βλέπει τα τελευταία χρόνια τη ζήτηση για τα προϊόντα της να αυξάνεται συνεχώς.

Εδώ και λίγες ημέρες η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στη νέα μονάδα, που έχει εξοπλιστεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας -ό,τι πιο καινούριο υπάρχει στον κλάδο στην Ευρώπη, όπως λέει στη Voria.gr η Βίκυ Καλτσίδου, εκ των επικεφαλής της Kaltsidis Wood Industry. Οι καινούριες εγκαταστάσεις όμως αναμένεται να ξεδιπλώσουν πλήρως την παραγωγική τους δυναμική εντός του 2024. Με τη νέα μονάδα θα εξυπηρετηθεί και η ανάγκη για ξύλινα επενδεδυμένα πάνελ διαστάσεων που ζητούν η Κεντρική και η Βόρεια Ευρώπη. Άλλωστε, η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα δυναμική, με τις εξαγωγές της να φτάνουν στο 70% του κύκλου εργασιών της. Σήμερα η Kaltsidis Wood Industry εξάγει σε 30 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, όλες οι βαλκανικές, η Αγγλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Κύπρος και χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτή την περίοδο δε, έχει επαφές για την εξαγωγική της εξόρμηση στην Κίνα, κάνει κινήσεις στις ΗΠΑ, ενώ βλέπει και τη Σαουδική Αραβία, όπου η ανοικοδόμηση είναι σημαντική. Παράλληλα, σχεδιάζει και την ενίσχυση της εξαγωγικής της παρουσίας σε υφιστάμενες αγορές, όπως η Γερμανία και η Αγγλία.   

 

Image

 

Image

 

Keros eco: το νέο προϊοντικό πρότζεκτ, φινιρισμένα ξύλινα επενδεδυμένα πάνελ

Εν τω μεταξύ η Kaltsidis Wood Industry μπαίνει στην παραγωγή και ενός νέου προϊόντος, των έτοιμων λουστραρισμένων ξύλινων πάνελ (Keros eco), που δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία, αφουγκραζόμενη την τάση της αγοράς για έτοιμες λύσεις. Τα συγκεκριμένα πάνελ είναι 100% οικολογικά, με πλήρη αντοχή στις αμυχές και το θάμπωμα. Παράλληλα, διευρύνει την γκάμα της όσον αφορά στις επιλογές του ξύλου, ενώ δρομολογεί την παραγωγή και ξύλινων επενδεδυμένων πάνελ με πιο φυσικό χαρακτήρα. Μάλιστα, με τη νέα μονάδα έχει τη δυνατότητα και διαφορετικών επεξεργασιών, τις οποίες θα μελετήσει μελλοντικά.

Στα σχέδια δε είναι σε επόμενη φάση να δρομολογηθεί και νέα επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας, η οποία είναι εφικτή με δεδομένη την επιφάνεια του συνολικού οικοπέδου που έχει στη διάθεσή της.  
Η καινούρια παραγωγική μονάδα έχει eco χαρακτήρα και δημιουργήθηκε με τη φιλοσοφία της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, που κάνει πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, αξιοποιώντας υποπροϊόντα της για την ενεργειακή της κάλυψη. Οι παλιές εγκαταστάσεις, έκτασης 4.000 τ.μ., χρησιμοποιούνται για την ώρα ως αποθηκευτικός χώρος.

 

Image

 

«Η αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα μας οδήγησε στην απόφαση για την επένδυση. Θέλουμε να μεγαλώσουμε κι άλλο και να δημιουργήσουμε νέα προοπτική για την εταιρεία», εξηγεί η Βίκυ Καλτσίδου.

Η Kaltsidis Wood Industry, με μια ιστορία 47 ετών, έχει μερίδιο 40% στην εγχώρια αγορά των ξύλινων επενδεδυμένων πάνελ, ενώ διαθέτει και τη δική της παραγωγή καπλαμά, για να καλύπτει τις ανάγκες των πάνελ της, αλλά και την εμπορία του.

 

 

Image
Image

 

Image