Skip to main content

Καραμανλής για Τέμπη: Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως (video)

Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις, υποστήριξε ο πρώην υπουργός

Στη διάθεση όλων των Αρχών για εξηγήσεις δήλωσε πως βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής τονίζοντας ότι «δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν βουλευτής η διαδικασία υπάγεται στο άρθρο 86».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για τις πιέσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής για τα Τέμπη, τόνισε χαρακτηριστικά πως «αν υπάρξει κατηγορητήριο, είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις, αλλά με κατηγορούν δίχως κατηγορίες».

«Έχω πολιτική ευθύνη και γι΄αυτό και παραιτήθηκα αμέσως, το έκανα συνειδητά», επεσήμανε ο ίδιος μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «σκύβω με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και στους συγγενείς τους. Απόλυτος σεβασμός είναι να απέχουμε συνειδητά. Σεβασμός είναι να μην κάνουμε συνειδητή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».
 

«Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν βουλευτής η διαδικασία υπάγεται στο άρθρο 86», πρόσθεσε και σημείωσε πως «όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα βρίσκονται στις ανακριτικές Αρχές» .

Και συνέχισε: «Έχω δώσει εξηγήσεις για την 717. Κατηγορούμε για αντιφατικά πράγματα. Η τηλεδιοίκηση είναι ένα σύστημα που πρέπει να είναι έτοιμο το 2030. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή οδηγία. Η σύμβαση παρελήφθη διαλυμένη και αυτή με χίλια ζόρια καταφέραμε να την τελειώσουμε, δυστυχώς τρεις μήνες μετά το δυστύχημα. Κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να πει αν θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Με κατηγορούν για αντιφατικά πράγματα, τόνισε ο κ. Καραμανλής, και εξήγησε ότι «η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει ότι έπρεπε να την καταγγείλουμε. Εγώ έπρεπε ή να την τρέξω ή να τη διαλύσω. Έρχονται μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μου λένε ότι εμείς ευθυνόμαστε που δεν τελείωσε η σύμβαση υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Αν ήμουν στη θέση των συγγενών δεν θα ήθελα να συναντηθώ με τον άνθρωπο που έχει τη γενικότερη εποπτεία του συστήματος», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραμανλής.