Skip to main content

Κάρολος σε Ιερώνυμο: Υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τον πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών, ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Αποστολή» καθώς και η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Σμιθ.

«Σας καλωσορίζουμε  στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του πρίγκιπα Καρόλου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος  δήλωσε ότι είναι χαρά για μένα που μπορώ να σας συναντήσω σήμερα.

«Όπως ήδη έχετε αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις. Και έχω αποκτήσει μία ιδιαίτερη κατανόηση για τις παραδόσεις της ελληνικής ορθοδοξίας» είπε.

«Γνωρίζω ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Είμαι συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίσατε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν έρχονται από την Ελλάδα ή από αλλού».