Skip to main content

Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Χαρίτσης στη Θεσσαλονίκη έπαιξαν τα... ρέστα τους στην Agrotica

Ο Νίκος Παπανδρέου στο Κορδελιό, η έντονη παρουσία της Νέας Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη και τα στελέχη της υγείας σε αναμμένα κάρβουνα

- Όχι ένας αλλά τρεις πολιτικοί αρχηγοί το Σάββατο στη ΔΕΘ για την Agrotica. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Και οι τρεις προγραμμάτισαν συναντήσεις, κυρίως με τη διοίκηση της ΔΕΘ και φυσικά με αγροτικούς φορείς, συνδικαλιστές κτλ., αλλά και περιοδεία εντός της έκθεσης. Δεν ξέρω αν με αυτά κερδίζουν κάτι σε επίπεδο ψήφων, όμως πολιτικά σίγουρα κάνουν εντύπωση, δεδομένου ότι βρίσκονται κοντά στους αγρότες. Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος. Οι αγρότες επειδή είναι συνηθισμένοι από αυτά θέλουν να ακούσουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τους πολιτικούς αρχηγούς. Κι όταν λέμε συγκεκριμένα, μιλάμε για απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν πολλές δεκαετίες τώρα, με πολλές λεπτομέρειες. Το έχουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Το Σάββατο έπαιξαν τα... ρέστα τους και οι αγρότες έκαναν τις συγκρίσεις.

- Ικανοποίηση επικρατεί στους φίλους της Νέας Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη από την παρουσία του Αλέξη Χαρίτση, της Πέτης Πέρκα και άλλων στελεχών τού υπό ίδρυση κόμματος. Ικανοποίηση από τη συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, όπου οι κ.κ. Χαρίτσης και Πέρκα ανέλυσαν τα πώς και τα γιατί του νέου κόμματος και τοποθετήθηκαν ακόμα και για τη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή μού είπαν ήταν εξαιρετική. Ικανοποίηση και για το γεγονός ότι η διήμερη παρουσία στην πόλη δεν ήταν απλώς ένα πέρασμα εντυπώσεων, αλλά είχε ουσία, διότι πέραν της ανοιχτής συγκέντρωσης με τα πολιτικά μηνύματα και πέραν της αυτονόητης παρουσίας στην Agrotica, πραγματοποιήθηκε και περιοδεία στην πόλη, αλλά και τρεις κύκλοι συζητήσεων με τοπικούς φορείς, θεματικοί, στους οποίους έγινε μια σημαντική προσέγγιση με τα κινήματα στην πόλη. Κι αυτό σημαίνει ότι στήνεται μια βάση, την οποία μονοπωλούσε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον όχι. Αν κρίνω από τις παρουσίες και τη συμμετοχή, η Νέα Αριστερά στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να «κουρέψει» πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που θα πρέπει να την προσέξει εκλογικά τη Θεσσαλονίκη.

- Στη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Παπανδρέου και συγκεκριμένα στο Κορδελιό, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Παπανδρέου είναι ευρωβουλευτής και προφανώς θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, οπότε άρχισε τον προεκλογικό αγώνα. Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι προνομιούχος περιοχή για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, οπότε η επιλογή ήταν και συμβολική και ουσιαστική. Άσε δηλαδή, που γνωρίζω στελέχη με δύναμη στην περιοχή, που πίνουν νερό στο όνομα του κ. Παπανδρέου, οπότε... Απλά να πω ότι τον προλόγισε η Νάνσυ Παπαδάτου, που ήταν υποψήφια βουλευτής του κόμματος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ενώ δεν ήταν λίγα και τα τοπικά στελέχη, όπως ο Αντώνης Κοντσίδης, πρώην αντιδήμαρχος στον Εύοσμο και υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τη Μαρία Μανούκα.

- Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι νυν διοικητές και υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (21 τον αριθμό), καθώς η διαδικασία για τη στελέχωση των νέων διοικήσεων είναι σε εξέλιξη και είναι πρωτόγνωρη γι' αυτούς. Οι πληροφορίες λένε ότι αίτηση για τις 21 θέσεις υπέβαλαν περίπου 250 ενδιαφερόμενοι, με τον ανταγωνισμό να είναι σημαντικός, αλλά όχι μεγάλος, διότι σε ανάλογες περιπτώσεις διαγωνισμών προκύπτει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ίσως αυτή η παράμετρος της συνέντευξης να αποτρέπει κάποιους, οι οποίοι σκέφτονται πως πιθανώς να μην έχουν τύχη. Από την άλλη, μετά την προεπιλογή των 15 καλύτερων σε προσόντα, μετά και τη συνέντευξη, προκρίνονται τρεις και την επιλογή την έχει ο υπουργός... Αντίστοιχη είναι η διαδικασία και για τους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων, όπου οι θέσεις είναι 150 και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατάτι περισσότερες από χίλιες. Ένας στους εννιά, ένας στους δέκα ο κερδισμένος... Στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία με δυο ΥΠΕ και πολλά νοσοκομεία το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά αυξημένο, ειδικά από «γαλάζια» παιδιά, τα οποία θα επιθυμούσαν τους παλιούς καλούς διορισμούς για να μην έχουν αυτό το άγχος της νέας διαδικασίας...