Skip to main content

Κασσελάκης από Κοζάνη: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη χώρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε σε προτάσεις του κόμματος για ζητήματα που τέθηκαν στις θεματικές ενότητες του περιφερειακού συνεδρίου στη δυτική Μακεδονία

"Η Δυτική Μακεδονία είναι αδικημένη, είναι υποτιμημένη και προφανώς, για κάποιο λόγο, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κλείνοντας τις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει εκεί που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γκρεμίζει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. 

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν επέλεξε τυχαία να κάνει το πρώτο περιφερειακό συνέδριό του στη Δυτική Μακεδονία, αλλά το έκανε συνειδητά γιατί είναι η περιφέρεια που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη, τη μεγαλύτερη αδικία, είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα. 

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε στην κριτική που δέχτηκε από την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανέβηκε πάνω σε τρακτέρ, κατά την επίσκεψη του χθες στο μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας, λέγοντας:"Η Ν.Δ. δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της και το πάθος της για τη φωτογραφία μου πάνω σε τρακτέρ, μετά από πρόσκληση αγρότη, στο πρώτο από τα τρία μπλόκα το οποίο επισκέφτηκα και το οποίο θα είναι το πρώτο από πάρα πολλά μπλόκα τα οποία θα επισκεφτώ. Εγώ δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ και σκηνοθετημένες πόζες. Μέσα στην κοινωνία και το κόμμα μας το βλέπετε εδώ πέρα. Στο πεδίο γίνεται η δουλειά. Οι ελίτ ποτέ δεν έχουν καταφέρει να αντισταθούν σε ένα κίνημα. Ποτέ".

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρότρυνε τους αγρότες της χώρας να ακούσουν τις προτάσεις και τις λύσεις του κόμματος τις οποίες, όπως είπε, η προπαγάνδα της Ν.Δ τις κρύβει.

"Μην το βάζετε κάτω, συνεχίστε τις κινητοποιήσεις σας, η δικαιοσύνη μόνο με αγώνες θα μπορέσει να υπάρξει στο τέλος της ημέρας. Κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας", είπε απευθυνόμενος στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους.

"Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη χώρα, για να μπορέσει η κάθε Ελληνίδα, ο κάθε Ελληνας να μείνει στον τόπο του και να διαπρέψει", τόνισε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε:"Θέλω να ξέρουν όλες και όλοι ότι οι ελίτ και οι μηχανοραφίες, ανεξάρτητα από το πού αρχίζουν και το που θέλουν να καταλήξουν, δεν θα κερδίσουν. Δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο, δεν θα προδώσω ποτέ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Και όποιος τολμήσει να αντισταθεί σε μία πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία θα βρει πολύ κόσμο απέναντι του. Πάρα πολύ κόσμο. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε σε προτάσεις του κόμματος για ζητήματα που τέθηκαν στις θεματικές ενότητες του περιφερειακού συνεδρίου.

"Εμείς θέλουμε η ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Η ακρίβεια στην τιμή της ενέργειας, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Υπάρχουν λύσεις. Δεν τις θέλει η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους", είπε.

"Επιχειρηματικά καταλαβαίνουμε καλύτερα από την κυβέρνηση. Κάποια στιγμή θα το πιστέψετε. Δεν είναι δυνατόν να χάνουν χρήματα από τις τράπεζες, να χάνουν χρήματα από τη ΔΕΗ, να χάνουν χρήματα από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" και μετά να έρχονται και να ζητάνε και τα ρέστα; Σας κοροϊδεύουν", σημείωσε.

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η ακρίβεια στην τιμή της ενέργειας

Για τον τομέα της Παιδείας είπε ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής οδήγησε σε τρομακτική μείωση στον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως και σε άλλα περιφερειακά ΑΕΙ.

"Έχουμε γίνει η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της. Θέλουμε και άλλους απόδημους; Αντί να μιλάει η κυβέρνηση για το υποτιθέμενο Harvard που θα έρθει, ας ανοίξει τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που ήταν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν τα έχει ανοίξει", επισήμανε.

Για το ζήτημα της τηλεθέρμανσης είπε ότι πρέπει να λυθεί με ριζικές αποφάσεις και με γενναία χρηματοδότηση για μείωση της τιμής της μεγαβατώρας, διότι η τηλεθέρμανση στη Δυτική Μακεδονία αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό λόγω των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν.

Για τον τομέα της Υγείας είπε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί ο σχεδιασμός για τα νοσοκομεία στη Δ. Μακεδονία, που, όπως τόνισε, περιμένει 20 χρόνια.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις είπε ότι χρειάζονται δίκαιη χρηματοδότηση και να μην αποκλείονται επιχειρήσεις.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μία έκπληξη την οποία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κοζάνη Καλλιόπη Βέττα και Τομεάρχης Τουρισμού η οποία τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τον αδελφό της Βαγγέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ