Skip to main content

Νέα πυρά Κασσελάκη πριν την ομιλία Γεροβασίλη: «Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί»

Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα πρωτοβουλία ώστε να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές

Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Instagram ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, λίγο πριν από την ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε - Μάχη για δύο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει τα χαρτιά της η Γεροβασίλη, πυρετώδεις διεργασίες στο στρατόπεδο Κασσελάκη

«Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο”, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στα «Νέα» ότι είναι βέβαιος πως θα παραμείνει στο κόμμα και πως θα γίνει πρωθυπουργός.

«Θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές, δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000%», τόνισε.

«Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος ανέφερε ακόμα ενώ πρόσθεσε ότι έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει», πρόσθεσε.

Ανοίγει τα χαρτιά της η Γεροβασίλη

Στο πλαίσιο των έντονων διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη σήμερα το απόγευμα, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο συνεχίζεται για τρίτη ημέρα.

Οπως αναφέρει το ertnews.gr, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κ. Γεροβασίλη ίσως τοποθετηθεί γύρω στις 7. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και από τον Νίκο Παππά και από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Φαίνεται πως η αναμέτρηση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξελιχθεί σε «κούρσα για δύο». Η υποψηφιότητα της κ. Γεροβασίλη, με την παρασκηνιακή στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να κλειδώνει, και μετά την απόσυρση του Διονύση Τεμπονέρα ακόμη κι αν υπάρξει τρίτος υποψήφιος αυτό θα γίνει προκειμένου να καταγράψει δυνάμεις και όχι με την προοπτική νίκης.

Πρωτοβουλία για αναβολή των εσωκομματικών

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ΕΡΤ, τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται μια πρωτοβουλία προκειμένου να μην γίνουν εκλογές εσωκομματικές για εκλογή νέου προέδρου, με το επιχείρημα ότι ο πρόεδρος έχει εκλεγεί πολύ πρόσφατα και ότι αυτό υπακούει και στην αγωνία που εκφράζεται από τους συνέδρους. Εχουν ήδη τοποθετηθεί περίπου 30 σύνεδροι, οι οποίοι εκφράζουν πολύ έντονη αγωνία ότι μια νέα εσωκομματική διαδικασία οδηγεί σε νέα εσωστρέφεια.

Ειδικότερα, στο Συνέδριο του κόμματος τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Στην πρόταση αυτή πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.