Skip to main content

Κατάσχεση προϊόντων «μαϊμού» σε Φλογητά και Νέα Πλάγια

Μεγάλο αριθμό προϊόντων «μαϊμού», που επρόκειτο να πλημμυρίσουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, κατέσχεσε η αστυνομία, μετά από επιχείρηση «σκούπα» στα παραθαλάσσια χωριά των Νέων Φλογητών και των Νέων Π

Μεγάλο αριθμό προϊόντων «μαϊμού», που επρόκειτο να πλημμυρίσουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, κατέσχεσε η αστυνομία, μετά από επιχείρηση «σκούπα» στα παραθαλάσσια χωριά των Νέων Φλογητών και των Νέων Πλαγίων.

Επρόκειτο για μια επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την πάταξη του στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου το οποίο σημειώνει έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών προχώρησε στην προσαγωγή 59 ατόμων, μικροπωλητών, κυρίως από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Νιγηρία, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 13 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν τα έγγραφα νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 6 ιδιοκτητών – μισθωτών των οικημάτων στα οποία διέμεναν οι μη νόμιμοι μετανάστες, για εκμίσθωση ακινήτων σε μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τον αστυνομικό έλεγχο.

Από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων λιανικής πώλησης τα όποια στάλθηκαν για καταστροφή συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από τις Αστυνομικές Αρχές κλήθηκε η επιτροπή υγιεινής για τον έλεγχο των χώρων διαμονής των μη νόμιμων μεταναστών, η αρμόδια υπηρεσία Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών καθώς και το ΣΔΟΕ.

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.