Skip to main content

Ryanair: Θεσσαλονίκη - Βερολίνο με 17 ευρώ για τον Νοέμβριο

Εγκαινιάζοντας τη νέα σύνδεση, η εταιρεία προσφέρει χαμηλούς ναύλους για τον Νοέμβριο - Μέχρι την Κυριακή οι κρατήσεις για τις διαθέσιμες θέσεις

Με την έναρξη, σήμερα, της πρώτης πτήσης της Ryanair στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Βερολίνο, αρχίζει δύο μήνες νωρίτερα το χειμερινό πτητικό πρόγραμμα της low cost αεροπορικής εταιρείας, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, που πλέον θα συνδέεται με τρείς γερμανικούς προορισμούς, αφού το Βερολίνο προστίθεται στη Φρανκφούρτη και Ντύσελντορφ.

Για να γιορτάσει τη νέα αυτή σύνδεση, η Ryanair απελευθερώνει θέσεις ναύλους από μόνο 16.99€ για ταξίδια τον Νοέμβριο, διαθέσιμες προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (4 Σεπτεμβρίου).

H νέα πτήση είναι καθημερινή και με αυτή η Ryanair αυξάνει τις πτήσεις της προς και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε 11, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο, στο τέλος Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός της εταιρείας για την επόμενη θερινή σεζόν, να υπάρξουν και νέες προσθήκες στο πρόγραμμά της.

Όπως είπε η διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο, κα. Κιάρα Ραβάρα, η Θεσσαλονίκη, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σε ότι αφορά τη κίνηση επιβατών, είχε πληρότητες της τάξης του 85%, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με τους περυσινούς αντίστοιχους μήνες, όταν η μέση πληρότητα στις πτήσεις στο διεθνές δίκτυο της Ryanair, ειδικά τον Αύγουστο, έφτασε το 96%.

Οι προβλέψεις της εταιρείας για τη Θεσσαλονίκη, για την εταιρική χρονιά που διανύει η Ryanair - Mάρτιος 2016 με Μάρτιο 2017- δείχνουν ότι η πόλη και οι περιοχές που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», δε χάνουν αεροπορικό τουρισμό και επιβάτες, αλλά ούτε και κερδίζουν. Εάν η Ryanair στο οικονομικό της έτος 2016-2017, διακινήσει από τη Θεσσαλονίκη 1,6 εκατομμύρια επιβάτες, όπως προβλέπεται, όσους δηλαδή στη περίοδο Μάρτιος 2015-Μάρτιος 2016, τότε ο προορισμός παραμένει στάσιμος όταν υπάρχει αύξηση που στο σύνολο της χώρας φτάνει στο 16%. Συγκεκριμένα, η Ryanair αναμένεται να μεταφέρει με τις πτήσεις της στην Ελλάδα, ως το Μάρτιο 2017 (εσωτερικού και εξωτερικού) 6,5 εκατ. επιβάτες, όταν μεταξύ Μαρτίου 2016 και  Μαρτίου 2016, μετέφερε 5,6 εκατομμύρια επιβάτες.



Η αεροπορική εταιρεία, που μόνο τον φετινό Αύγουστο μετέφερε με το δίκτυό της 11,5 εκατομμύρια επιβάτες, συνεχίζει να επιμένει στο παλιό αίτημα για μείωση των τελών που επιβαρύνουν τις αερομεταφορείς. Μάλιστα η κα. Ραβάρα είπε πως η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μη προχωρήσει στην αύξηση του τέλους, που είχε εξαγγείλει (παραμένει στα 6,5 ευρώ), αποτέλεσε κίνητρο για την Ryanair που προγραμματίζει 44 νέες πτήσεις από ιταλικά αεροδρόμια.

Οι πιο ισχυρές αγορές της Ryanair σήμερα είναι η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση. Σημειωτέον ότι τα αεροπλάνα της Ryanair  προσγειώνονται σε 200 αεροδρόμια και έχουν 84 βάσεις στο δίκτυό τους.

Πιο δημοφιλείς προορισμοί για της πτήσεις από Θεσσαλονίκη είναι το Λονδίνο (Stansteed) και οι δύο γερμανικές πόλεις, Φρανκφούρτη και Ντύσελντορφ.

Η Ryanair συνδέει πλέον τη Θεσσαλονίκη με τους εξής προορισμούς: Aθήνα, Χανιά, Ρώμη, Μιλάνο, Λονδίνο, Πάφο, Ντύσελντορφ, Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο.