Skip to main content

Κάτι «τρέχει» στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα - Οι κινήσεις Μοσκοβισί

Ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής του ελληνικού χρέους, Πολ Καζαριάν, της Japonica Partners, βρέθηκε στην Αθήνα και έκανε συναντήσεις.

Στην Αθήνα βρέθηκε – και πάλι - ο Πολ Καζαριάν, της Japonica Partners. Ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής του ελληνικού χρέους (σσ είναι άγνωστος ο όγκος των ελληνικών τίτλων που έχει στην κατοχή του – ποτέ δεν δέχθηκε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα) είδε κόσμο, έκανε συναντήσεις και είπε ότι ετοιμάζεται. Προφανώς, για να συμμετάσχει στην επόμενη έκδοση του ελληνικού δημοσίου, με όποια μορφή και αν γίνει αυτή, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας που έρχεται και μάλιστα πριν την ερχόμενη Πέμπτη.

Ηδη, οι δανειστές προετοιμάζονται. Το ίδιο και οι Βρυξέλλες, καθώς όλοι θέλουν να συμμετάσχουν στο επικοινωνιακό πάρτι που θα στηθεί αμέσως μετά, με αφορμή το συγκεκεκριμένο γεγονός. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις συνεντεύξεις, σε τρία διαφορετικά ελληνικά Μέσα, σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, έδωσε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Υπερδραστήριος, με ένα έκδηλο άγχος να αποδείξει ότι είναι φίλος της Ελλάδας, αλλά παράλληλα και ...δίκαιος κριτής των πραγμάτων («σας είχα προειδοποιήσει για το χρέος και το QE» κλπ, κλπ).

Οπως προαναφέρθηκε, όλα θα πρέπει να συνδέονται με την επικείμενη έξοδο της Εκλλάδας στις αγορές, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και με τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Θέλει να γινει:

1. Πρόεδρος της Κομισιόν ή
2. Πρόεδρος του Eurogroup

Το πιθανότερο πάντως είναι πως δεν έχει τύχη για καμία από τις δύο θέσεις.