Skip to main content

Κεραμέως: Το 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο - Το ένα τρίτο στην Υγεία

«Στόχος η επέκταση του πριμ παραγωγικότητας», είπε η υπουργός

Για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, έκανε λόγο η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η υπουργός αναφέρθηκε στα επιδόματα ευθύνης που αυξάνονται 30% και τόνισε πως η αύξηση «μπορεί να υπερβεί τον έναν μισθό, να φτάσει τις 2.000 ευρώ με τα ευρύτερα οικονομικά μέτρα».

Παράλληλα τόνισε πως «είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του μπόνους παραγωγικότητας και στόχος μας να επεκταθεί σε όλο το δημόσιο, για να υπάρχει ακόμα ένα υγιές κίνητρο στο να βελτιώσουμε την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων. Βάζει σε εφαρμογή την προσπάθεια που κάνουμε για υγιή κίνητρα στο δημόσιο, πως θα βελτιώσουμε την επίδοση στο δημόσιο. Πλέον μπαίνουν στόχοι και η αξιολόγηση γίνεται με βάση το κατά πόσο έχεις επιτύχει τους στόχους σου».

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, επεσήμανε πως: «θα γίνεται αποτίμηση των υπηρεσιών του δημοσίου από τους ίδιους τους πολίτες. Ο πρώτος στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών και ο δεύτερος στόχος είναι να ενισχύσουμε, και με αυτό το μέτρο, την παρεχόμενη υπηρεσία στους πολίτες. Σκοπός είναι το επόμενο διάστημα να τεθεί σε εφαρμογή».

Ως προς το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο δήλωσε ότι το 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 6.500 στην υγεία, ενώ θα γίνουν και σε τομείς όπως η κλιματική κρίση, η προστασία του περιβάλλοντος και των δασών και η υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επισήμανε πως η χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συμβάλλει στην καταγραφή των ανανγκών και τη στοχευμένη πολιτική προσλήψεων.