Skip to main content

Κεραμέως από Θεσσαλονίκη: Δημιουργείται θύλακας αγροδιατροφικού τομέα στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Επίσκεψη της υπουργού Εσωτερικών στις εγκαταστάσεις του φορέα στο κέντρο της πόλης

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η δημιουργία του πρώτου Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων Αγροδιατροφικού Τομέα (Θ.Υ.Κ.Δ. Αγροδιατροφής) σε παραχωρηθείσα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκταση 60 στρεμμάτων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, εντός της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), μετά την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στις εγκαταστάσεις του φορέα, στο κέντρο της πόλης, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε, προκειμένου να προσελκύσουμε έτι περαιτέρω τέτοιες πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις και το υπουργείο Εσωτερικών φυσικά θα είναι πάντοτε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια για να τις στηρίξει. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ως πόλο έλξης και στήριξης αυτών των καινοτόμων πρωτοβουλιών», επισήμανε η κ. Κεραμέως, η σημερινή επίσκεψη της οποίας στη Θεσσαλονίκη εστιάζεται στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης και προβολής της καινοτομικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με έμφαση σε σκοπούς κοινωφελείς και δημοσίου συμφέροντος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκη), Στάθης Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε από την πλευρά του στις «μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή» τονίζοντας ότι «η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας αποτελεί τον αναπτυξιακό βραχίονα καινοτομίας του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης».

Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) καθ. Παναγιώτης Κετικίδης δήλωσε ότι «πέρασε το πρώτο προεδρικό διάταγμα Θύλακα Αγροδιατροφής δίπλα από το ΕΘΙΑΓΕ στην ΕΛΓΟ Δήμητρα, 60 στρέμματα. Θα είναι ο πρώτος θύλακας αγροδιατροφής καινοτόμων δραστηριοτήτων, που είναι κάτω από την ομπρέλα της Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στην ΑΖΚ και στην προ-θερμοκοιτίδα στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας (Startup Pre-Incubator), όπου συνομίλησε με νεαρούς ερευνητές και start-uppers, η κ. Κεραμέως μετέβη στο ΥΜΑΘ προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης (Thess INTEC) και του Κέντρου Διαφυλάξεως Αγιορειτικής Κληρονομιάς (Κε.Δ.Α.Κ.) και να παρευρεθεί στην κοπή της πίτας του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ