Skip to main content

Κεραμέως: Το ζήτημα των διαρροών δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο

Οι λίστες εκλογέων περιέχουν μόνο ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση, σύμφωνα με την υπουργό

 «Η κυρία Ασημακοπούλου έδωσε απαντήσεις και θα συνεχίσει στις εν εξελίξει έρευνες για τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό» τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τα όσα έχουν προκύψει.

Η υπουργός, αναφερόμενη στο πώς προέκυψε το ζήτημα, είπε ότι «Έλληνες του εξωτερικού κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολή πολιτικού περιεχομένου στο mail τους από την κ. Ασημακοπούλου, γεγονός που δημιούργησε το ερώτημα πού βρήκε τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου».

Η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η ίδια η Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι τα στοιχεία των emails δεν τα άντλησε από το υπουργείο Εσωτερικών.


Η υπουργός εξήγησε ότι οι υποψήφιοι σε εθνικές, ευρωεκλογές καθώς και σε αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το υπουργείο Εσωτερικών λίστες εκλογέων.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως αυτές οι λίστες εκλογέων περιέχουν ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση: «Δεν περιέχουν καθόλου email και τηλέφωνα».

Η ίδια τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς όπως είπε «οφείλουμε και για μια καταγγελία να το διευρενήσουμε αμέσως».


Σχετικά με την επιστολική ψήφο είπε ότι έχουν εγγραφεί 24.000 πολίτες σε 94 χώρες.