Skip to main content

Κιλκίς: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του ήρωα πιλότου Περικλή Στεφανίδη

Το φέρετρο του πιλότου που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο είναι τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ άγημα του ΓΕΑ και η μπάντα της Στρατιάς αποδίδουν τιμές

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και εκπροσώπων κομμάτων και αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης τελείται σε κλίμα βαρύ πένθους η κηδεία του ανθυποσμηναγού, Περικλή Στεφανίδη. O άτυχος πιλότος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο, όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη, ενώ τη ζωή του έχασε και ο χειριστής, ο 34χρονος Χρήστος Μουλάς.

Νωρίτερα, σε κλίμα οδύνης και άφατου πόνου έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλιό Αγιονέρι η σορός του ανθυποσμηναγού. Το φέρετρο του ηρωικού πιλότου που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο είναι τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ άγημα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και στρατιωτική μπάντα απέδωσαν τιμές και το συνόδευσαν συνάδελφοι του από την 355η μοίρα.

Τραγικές φιγούρες του εκλιπόντος οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδερφοι, οι οποίοι αδυνατούν να συλλάβουν την απώλεια του μόλις 27 ετών νέου.

Οι κάτοικοι στο Παλιό Αγιονέρι κάνουν λόγο για ένα σπουδαίο παιδί, που αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε, άλλωστε ήταν  όνειρό του να γίνει ιπτάμενος γι΄αυτό και σπούδασε στη Σχολή Ικάρων.

Σημειώνουν ότι αγαπούσε πολύ το χωριό και ερχόταν τακτικά στο σπίτι των παππούδων του.

Παρόντες είναι ακόμη ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image
Image
Image
Image
Image