Skip to main content

Κίνα: Αύξηση 43,9% των εξαγωγών τον Ιούνιο

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των ετήσιων εξαγωγών της τον Ιούνιο, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη ζήτηση για φθηνά αγαθά παρά τον ενεστώτα ζόφο στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κατά 43,9% των ετήσιων εξαγωγών της τον Ιούνιο, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη ζήτηση για φθηνά αγαθά παρά τον ενεστώτα ζόφο στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η αξία των εξαχθέντων αγαθών για τον μήνα αυτό έφθασαν τα 137,4 δισ. δολάρια, τονίζει στην ιστοσελίδα της η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων. Οι συνολικές εξαγωγές από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο έφθασαν τα 705,09 δισ. δολάρια, αύξηση κατά 35,2% σε σχέση με αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το εμπορικό πλεόνασμα κυμάνθηκε στα 20,02 δισ. δολάρια, ενώ τον Μάιο έφτασε τα 19,53 δισ. δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί Τον Μάρτιο η Κίνα, για πρώτη φορά σε έξι χρόνια, είχε καταγράψει εμπορικό έλλειμμα.

Οι εισαγωγές για το διάστημα Ιουνίου αυξήθηκαν επίσης κατά 34,1%, στα 117,37 δισ.δολάρια, καταγράφοντας μεγάλη πτώση εν σχέσει με την ραγδαία αύξηση του 48,3% τον Μάιο.

Τα στοιχεία αυτά είναι τα πρώτα που δημοσιεύονται μετά την σημαντική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να επιτρέψει τη σταδιακή ανατίμηση του εθνικού νομίσματος.