Skip to main content

Με λουκέτο απειλείται το «Όραμα» μία μέρα πριν την πρεμιέρα του Βέρτη

Γιατί ο δήμος Θέρμης, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει το κέντρο διασκέδασης, ενδέχεται να αποφασίσει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του.

του Δημήτρη Παπανίκου

Απειλείται με λουκέτο το θερινό κέντρο διασκέδασης στο οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τις εμφανίσεις του την προσεχή Παρασκευή ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Βέρτης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μια μέρα νωρίτερα ο δήμος Θέρμης, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει το κέντρο διασκέδασης «Όραμα», να αποφασίσει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του.

Αιτία είναι η μη καταβολή ενός προστίμου για πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες διαπιστώθηκαν πριν από αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του κέντρου προχώρησε μεν στη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών, ωστόσο, δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του προστίμου που του επιβλήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης αξιοποιώντας το ν. 4178 περί ρύθμισης πολεοδομικών παραβάσεων, προχώρησε στη νομιμοποίηση των παρατυπιών οι οποίες διαπιστώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Προκειμένου να γίνει αυτό κατέβαλε το αρχικό παράβολο το οποίο ανερχόταν περίπου στα 2.000 ευρώ και εν συνεχεία προχώρησε σε ρύθμιση του προστίμου. Σύμφωνα με αυτήν θα έπρεπε να έχει ήδη καταβάλει το 30% του προστίμου, ποσόν που αντιστοιχεί σε περίπου 55.000 ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει έως και σήμερα.

Στο μεταξύ την προσεχή Πέμπτη, μια ημέρα πριν από την έναρξη των εμφανίσεων του Νίκου Βέρτη, συνέρχεται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θέρμης η οποία θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα. Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Σωκράτης Σαμαράς «ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Εμείς περιμένουμε από τους ιδιοκτήτες να μας προσκομίσουν έγγραφα τα οποία να αποδεικνύουν την καταβολή του προστίμου το οποίο, άλλωστε, δεν πάει στο δημοτικό ταμείο. Εάν συμβεί αυτό έως την Πέμπτη, τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Διαφορετικά, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο».

Στην περίπτωση που δεν καταβληθεί η δόση των 55.000 ευρώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα αποφασίσει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου και θα κοινοποιήσει την απόφασή της στην Αστυνομία η οποία με τη σειρά της θα προχωρήσει στη σφράγιση του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στον Νίκο Βέρτη ο οποίος έχει εκμισθώσει το χώρο, χωρίς να γνωρίζει γι’ αυτήν την εκκρεμότητα και τώρα κινδυνεύει να ματαιώσει τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη.