Skip to main content

Κοκκινοχώρι Καβάλας: Τη γειτονιά των αγγέλων διασκεδάζει πλέον ο Βασίλης Καρράς (φωτο+vid)

Ο Βασίλης Καρράς αναπαύεται στο κοιμητήριο της γενέτειράς του - Χιλιάδες χείλη απ΄τον Βορρά μέχρι τον Νότο φώναξαν «Αθάνατος»

Στη γειτονιά των αγγέλων πέρασε ο Βασίλης Καρράς, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων στα 70 του χρόνια νικημένος από τον κορωνοϊό και έπειτα από μακρά και γενναία μάχη με τον καρκίνο. Η σύζυγός του, Χριστίνα, η λατρεμένη του κόρη Ειρήνη, ο αδελφός του Δαμιανός, συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές τον αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπως άλλωστε ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Χιλιάδες άτομα, είπαν το τελευταίο αντίο με δάκρυα στα μάτια στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή στα κοιμητήρια Κοκκινοχωρίου στην Καβάλα, όπου νωρίτερα έγινε τρισάγιο στη μνήμη του, ενώ η καμπάνα του χωριού χτυπούσε πένθιμα από νωρίς το πρωί. Τη στιγμή που το φέρετρο έμπαινε βαθιά στη γη, το συγκεντρωμένο πλήθος, ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι φώναζαν ρυθμικά «Αθάνατος» και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ παράλληλα άφηναν λουλούδια στον χώρο. Αμέσως μετά, τραγούδησαν τις μεγάλες του επιτυχίες, «Νύχτα Ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά», αλλά και ποντιακά κομμάτια.

Το κλίμα το οποίο επικράτησε μέσα και έξω από τα κοιμητήρια ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς άπαντες έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που αγαπούν ιδιαίτερα, αλλά και που ποτέ δεν άφηνε ποτέ αβοήθητους τους συνανθρώπους του.

Στη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου ο οποίος διαμορφώθηκε μεταξύ άλλων και με δικές του δωρεές, θα φέρει το όνομά του ως ελάχιστο φόρο τιμής, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παγγαίου.

Τον επικήδειο του Βασίλη Καρρά εκφώνησε ο δήμαρχος της περιοχής, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «από τον βορρά μέχρι τον νότο, να σ’αγαπαμε βρήκες τον τρόπο» με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Αγωνίστηκες με μόχθο σε όλη σου τη ζωή. Από τα μικρά μαγαζιά των ανθρώπων του μόχθου στις μεγάλες πίστες κατάφερες να μείνεις αυθεντικός και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Κέρδισες την αγάπη και την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό όλου του καλλιτεχνικού στερεώματος.
Έδωσες αγάπη και εισπράττεις αγάπη. Μαζί με εσένα αποχαιρετούμε όλοι στιγμές, θύμησες, χαρές και δάκρυα, γλέντια και στεναχώριες και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμα πιο βαρύς», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης και συνέχισε: «Με μια λέξη σε περιγράφουν όλοι: Άρχοντας. Άρχοντας σε όλα, με ρίζες, με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, δοτικός στη ζωή και στη δουλειά, γενναιώδορος με συνεργάτες και απλούς ανθρώπους».

Παράλληλα περιέγραψε μια χαρακτηριστική στιγμή που δείχνει το μεγαλείο ψυχής του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή: «Μετά τη χειρουργική του επέμβαση μου ζήτησε να τα πιούμε παρέα. Εγώ μετρούσα τα τσιγάρα και σου έλεγα άρχοντα περιόρισε τα. Η απάντηση του ήταν "αυτά που έζησα εγώ μικρέ ήταν όλα όσα ζουν άλλοι σε πολλές ζωές". Ήταν κιμπάρης. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία για την οποία τραγούδησες, η Ελλάδα, η οικογένειά σου σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου και εκεί ψηλά που θα είσαι και θα βρεθείς με την παρέα εσύ ξέρεις τον τρόπο να τους ξεσηκώνεις με το "καλησπέρα και καλή βραδιά" Όμως θέλουμε να κάνεις μια ξεχωριστή αγκαλιά στο γειτονάκι σου την Ευγενία που χάσαμε πρόσφατα. Αγαπημένε Βασίλη από τον Βορρά μέχρι τον Νότο να σε αγαπάμε όλοι βρήκες τον τρόπο. Καλό ταξίδι άρχοντα. Αθάνατος».

Το παρών στην κηδεία του Βασίλη Καρρά έδωσε πληθώρα καλλιτεχνών, όπως ο Φοίβος, η Δέσποινα Βανδή, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος ο Χρήστος Δάντης, ο Νίκος Ζωϊδάκης και η Πάολα. Επιπλέον, στα κοιμητήρια Κοκκινοχωρίου βρέθηκε και ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παναγιώτοπουλος, αλλά και ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Βόλου και κουμπάρος του εκλιπόντος, Αχιλλέας Μπέος.  

Η φωνή του Βασίλη Καρρά θα συντροφεύει για πάντα τους θαυμαστές του μέσα από τα δεκάδες επιτυχημένα τραγούδια που άφησε ως κληρονομιά στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Δείτε φωτογραφίες:

Image
Image

 

Image
Image

 

Image
Image

 

Image
Image