Skip to main content

Κολομβία: εννιά νεκροί από δύο δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία

Εννιά εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δύο δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία στην κεντρική Κολομβία και σύμφωνα με τις πληροφορίες το δυστύχημα στη Λενχασάκε προκλήθηκε από ξαφνική έλλειψη οξυγόνου ενώ σ
 Εννιά εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δύο δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία στην κεντρική Κολομβία, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Τετάρτη.

Τα δυστυχήματα σημειώθηκαν την Τρίτη σε επαρχιακές περιοχές, στους δήμους Λενχασάκε και Γκατσέτα, στην επαρχία Κουντιναμάρκα, της οποίας η Μπογοτά είναι πρωτεύουσα.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Χάιμε Ματίς είπε ότι το δυστύχημα στη Λενχασάκε προκλήθηκε από ξαφνική έλλειψη οξυγόνου και στοίχισε τη ζωή δύο ανθρακωρύχων, ενώ τέσσερις παγιδεύτηκαν.

Στην Γκατσέτα, 11 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν μετά από έκρηξη. Οι επτά βρέθηκαν νεκροί την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ τέσσερις διασώθηκαν με μικροτραυματισμούς, είπε ο Ματίς.

Τον Ιούνιο, έκρηξη σε ανθρακωρυχείο κοντά στην Αμάγα, στη βορειοδυτική επαρχία Αντιόκια, στοίχισε τη ζωή 73 εργαζόμενων--επρόκειτο για τη χειρότερη τραγωδία στα ορυχεία της Κολομβίας τις τελευταίες δεκαετίες.