Skip to main content

Κωνσταντινίδης: Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης - Θα μεγαλώσει το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε ο Άνθιμος

«Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας του Χριστού στη Θεσσαλονίκη, βαδίζει μια εξέχουσα προσωπικότητα με γόνιμη ιερατική διακονία και αξιέπαινη ποιμαντική διαδρομή», υπογράμμισε ο υφυπουργός

 

«Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος! Ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της πόλης του Αγίου Δημητρίου καλωσορίζουν τον Παναγιώτατο, με σεβασμό, πίστη, ευγενή προσδοκία και βαθιά εκτίμηση», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, μετά το πέρας της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου.

«Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας του Χριστού στη Θεσσαλονίκη, βαδίζει μια εξέχουσα προσωπικότητα με γόνιμη ιερατική διακονία και αξιέπαινη ποιμαντική διαδρομή. Η πλούσια εκκλησιαστική παιδεία, η χαρισματική προσωπικότητά του και η ευρύτητα οριζόντων προδιαγράφουν μια νέα πορεία αγόγγυστης και δημιουργικής προσφοράς στον συνάνθρωπο, στην Εκκλησία και στην τοπική μας κοινωνία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως «θα συνεχίσει, θα συμπληρώσει και θα μεγαλώσει το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε ο εφησυχάζων από σήμερα, προκάτοχός του, κ. Άνθιμος».

Επιπλέον, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «πέραν της πηγαίας και ατόφιας κατάθεσης του σεβασμού μου, με υιική αγάπη εύχομαι ολόθερμα υγεία, φώτιση, μακροημέρευση, Θεάρεστη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία.Εις πολλά έτη Δέσποτα! Άξιος!».