Skip to main content

Κωνσταντινίδης: Οι τραγικές απώλειες σε ΕΛΑΣ και αεροπορία επισκιάζουν τα χαρμόσυνα μηνύματα των ημερών

«Μαζί θα σπάσουμε το απόστημα της βίας από όπου και αν προέρχεται, από όπου και αν πηγάζει», τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης

Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Σπύρο Διόγκαρη και στελέχη της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας την οδύνη και τα συλλυπητήρια για το πένθος που βιώνει το Σώμα, μετά τις δολοφονίες του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη και του 32χρονου αστυνομικού που  έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, στους οποίους δήλωσε ότι η καλύτερη απάντηση στις εγκληματικές επιθέσεις κατά συναδέλφων τους είναι η υπηρέτηση με ζήλο και αυταπάρνηση του καθήκοντος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης: «Η δολοφονία των δυο αστυνομικών μας γεμίζει με θλίψη και οδύνη. Οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. είναι κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Τιμούν το εθνόσημο και είναι αφοσιωμένοι στην αποστολή τους.

Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τον καθημερινό αγώνα τους για την ασφάλεια όλων μας. Μαζί θα σπάσουμε το απόστημα της βίας από όπου και αν προέρχεται, από όπου και αν πηγάζει. Η διερεύνηση των υποθέσεων θα συνεχιστεί. Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αυτό είναι χρέος τιμής».

Ακολούθως, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, εκφράζοντας προς τον Διοικητή της, Ταξίαρχο Κοσμά Καλμανίδη, συλλυπητήρια στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων για τον θάνατο του 40χρονου Επισμηναγού που επέβαινε στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.