Skip to main content

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Κυβερνητική η εντολή για το μπάζωμα - Να κληθεί ο Τριαντόπουλος στην Εξεταστική

Λάβρη κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της Εξεταστικής για τα Τέμπη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Λάβρη κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών ήταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, τονίζοντας ότι η εντολή για το «μπάζωμα» του σημείου του δυστυχήματος δόθηκε από την κυβέρνηση, όπως της ανέφερε, σύμφωνα με την ίδια, ο ανακριτής ενώ έκανε λόγο και για κουκούλωμα των ευθυνών κυβερνητικών προσώπων που προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Μαρκόπουλος.

Σε ότι αφορά δε το όνομα του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κληθεί προς κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και εξαπτέρυγο του Αχ. Μπέου, ενώ τόνισε πως ο τρόπος που στάθηκε ο κ. Αγοραστός στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν αχαρακτήριστος, καθώς τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

«Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι η εντολή για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος, που είναι τόπος που θα έπρεπε να διαφυλαχθεί, να απομονωθεί, να ερευνηθεί εξονυχιστικά και να γίνουν όλα όσα επιτάσσει η εγκληματολογία και όλες οι επιστήμες σχετικά με τη διερεύνηση τόπων εγκλημάτων και δυστυχημάτων, δόθηκε από την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνοντας ότι μετέβη και η ίδια στον χώρο, μετά από την υπεράσπιση οικογενειών θυμάτων που είχε αναλάβει και είδε, όπως τόνισε ότι δεν υπήρχε και καμία λογική δυνατότητα αυτό το «μπάζωμα» να γίνει με σκοπό την αποκατάσταση της γραμμής γιατί ήταν εντελώς άλλος ο χώρος που μπαζώθηκε σε σχέση με την γραμμή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανήλθε στον ανακριτή και τον ρώτησε ποιος έδωσε αυτή την δικαιολογία, χαρακτηρίζοντάς τη εντελώς ανυπόστατη και χωρίς απολύτως καμία βάση.

«Είναι απολύτως δεδομένο ότι είναι κυβερνητική η εντολή είναι απολύτως δεδομένο ότι αυτή η κυβερνητική εντολή συνδέεται με τις ευθύνες Καραμανλή- Μητσοτάκη, συνολικά της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, γιατί υπάρχουν διαχρονικές ποινικές ευθύνες γι’ αυτό που συνέβη. Φυσικά τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Καραμανλής και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι προηγούμενοι. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όταν συνέβαιναν δυστυχήματα σιδηροδρομικά με πολύ χαρακτηριστικό το δυστύχημα στο Άδενδρο και όλα κουκουλώνονταν και τίποτα δεν διερευνάτο.

Συνεπώς η σπουδή με την οποία η κυβέρνηση, με διάφορες τέτοιες δηλώσεις, όπως αυτή του κ. Γεωργιάδη,  εξυπνακίστικες δηλώσεις, προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της, να αντιμεταθέσει τις ευθύνες της, να αντιπαρέλθει πολύ σοβαρά ερωτηματικά. Που το ξέρει ο κ. Γεωργιάδης εάν υπήρχε ή όχι θέμα λαθρεμπορίας και ποιος λέει ότι εάν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας με τέτοιου είδους ουσίες είναι άμοιρη ευθυνών η κυβέρνηση;», υπογράμμισε η ίδια.

Έστρεψε δε τα βέλη της και στον Πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι θα περίμενε να είχε δώσει εντολή αυτά τα θέματα να διερευνηθούν, θα περίμενε διαφάνεια και όχι  να προστατεύονται οι Υπουργοί του από το να εξεταστούν στην Εξεταστική Επιτροπή, θα περίμενε ευθύτητα και ειλικρίνεια.

«Είναι όχι απλώς αλγεινή αλλά αποκρουστική η εντύπωση που προκαλεί ο κ. Καραμανλής με το ύφος που κατέθεσε ενώ συνδέεται η πορεία του και η θητεία του με τον θάνατο 57 ανθρώπων, τον σοβαρότατο τραυματισμό 180 ανθρώπων εκ των οποίων πολλοί ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί, υπάρχει ακόμη ένα παιδί σε πολύ κακή κατάσταση και υπάρχουν ακόμη πολλοί τραυματίες που δίνουν μεγάλες μάχες, υπάρχουν και επιζώντες που μπορεί να μην φέρουν πια σωματικά τραύματα, αλλά το ψυχικό τραύμα είναι ανεπούλωτο» σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου και τόνισε ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Μαρκόπουλος, με την παρουσία του, τα λόγια του, αλλά και την κακοποίηση που ασκεί σε κάθε έναν και κάθε μία που προσπαθεί να διερευνήσει το θέμα στην Εξεταστική, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Προσέθεσε δε, ότι ο κ. Μαρκόπουλος βάζει χρόνο στην εξέταση μαρτύρων, εμποδίζει τη διευκρίνηση ερωτήσεων, παρεμβαίνει την ώρα των απαντήσεων για να τροχιοδρομεί τις απαντήσεις στην κατεύθυνση που συμφέρει την κυβέρνηση, προσβάλλει Βουλευτές επειδή ζητούν να απαντηθούν ερωτήματα και τελικώς αποκλείει την κλήση στην Εξεταστική ουσιωδών μαρτύρων, χαρακτηρίζοντας όλα τα παραπάνω ως ακραία πρόκληση.

Η ίδια δε έβαλε στο στόχαστρο και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατηγορώντας τους ότι το κάνουν εσκεμμένα και παριστάνουν ότι θέλουν τη διερεύνηση.

«Εμείς δεν θέλουμε προσχηματικές διαδικασίες, ούτε πετάμε λευκή πετσέτα και αφήνουμε τη ΝΔ να κάνει ό,τι θέλει, γι’ αυτό και παραμείναμε στην Επιτροπή, γι’ αυτό εξετάσαμε τον κ. Πλεύρη που ήταν επίσης αποκαλυπτική και προκλητική η κατάθεσή του. Για μας η Εξεταστική εννοείται ότι δεν έχει τελειώσει», επεσήμανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας πως ενώ τμήμα της δικογραφίας διαβιβάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου χρειάστηκε να κάνει η ίδια παρέμβαση στη Βουλή στις 28 του ίδιου μήνα για να έρθει η δικογραφία στην Εξεταστική.

Επιπλέον σημείωσε ότι βάζουν προσχώματα ακόμη και σε αυτό το σημείο, καθώς δεν δίνουν αντίγραφα του τμήματος της δικογραφίας στα μέλη της Επιτροπής αλλά βάζουν τα μέλη να λάβουν γνώση στα γραφεία του Προέδρου της Βουλής, που είναι εντελώς παράνομο, όπως είπε η ίδια.

Αυτονόητο ότι πρέπει να καταθέσει ο Τριαντόπουλος- Αχαρακτήριστος ο Αγοραστός

Στο μεταξύ, η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε και για τον τότε Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, το όνομα του οποίου εμπλέκεται με την υπόθεση και φέρεται να είναι εκείνος που έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα». Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε πως είναι αυτονόητο ότι ο κ. Τριαντόπουλος πρέπει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ στράφηκε και κατά του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού για τη στάση σιωπής που κράτησε στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταθέσει. Τον ξέρετε καλά στην περιοχή σας τον κ. Τριαντόπουλο γιατί ήταν εξαπτέρυγο του κ. Μπέου στον Βόλο. Είναι εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, είναι δεδομένη η εμπλοκή του, είναι δεδομένο ότι υπάρχει εμπλοκή συνολική όλων των προσώπων της κυβερνητικής εκλογής και περιβάλλοντος και του Αγοραστού, ο οποίος ήρθε με τρόπο αχαρακτήριστο.

Ήρθε στην Εξεταστική Επιτροπή για τον θάνατο 57 ανθρώπων, για το έγκλημα των Τεμπών, ενώ εμπλέκεται προσωπικά σε ενέργειες συγκάλυψης και είπε ότι ασκώ το δικαίωμα σιωπής.

Κι αντί να του πούμε θα σας κάνουμε τις ερωτήσεις γιατί αυτό οφείλει ο κ. Μαρκόπουλος να κάνει, αντ’ αυτού τον κάλυψε τον άφησε να φύγει που είναι άλλη μία απόδειξη του πόσο προσπαθούν να προστατεύσουν τους δικούς τους και να προστατεύσουν κι ένα πρόσωπο που δεν έχει κανενός είδους ασυλία διότι οι περιφερειάρχες δεν απολαμβάνουν τα σκανδαλώδη προνόμια που απολαμβάνουν και εξασφαλίζουν σε αυτούς και αλλήλους υπουργοί, πρωθυπουργοί, βουλευτές”, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι στην Πλεύση Ελευθερίας οι βουλευτές είναι απολύτως υπέρ της κατάργησης και βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί και πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα η ποινική διαδικασία κατά όλων των εμπλεκομένων κυβερνητικών προσώπων και της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της προηγούμενης και παραπροηγούμενης για τα θέματα του σιδηροδρόμου και για τα θέματα των ποινικών ευθυνών σε σχέση με την πρόκληση όλων αυτών των θανάτων και των τραυματισμών και είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, που αυτό ζητούν μετ’ επιτάσεως και βλέπετε πόση συμπαράσταση έχουν από τους πολίτες», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και καταλήγοντας αναφέρθηκε στην κ. Καρυστιανού σημειώνοντας ότι όταν ξεκίνησε όλο αυτόν τον αγώνα είχε ως μόνο οδηγό της την άσβεστη υποχρέωση προς το παιδί της να υπερασπιστεί τη μνήμη του και να μην ανεχτεί κουκούλωμα.

«Δεν ήξερε ότι θα φτάσουν 1 εκ, υπογραφές στήριξης σε αυτή της την προσπάθεια, την κινούσε πάντοτε το αίσθημα δικαίου που κάποιοι σε αυτή την χώρα την έχουν απωλέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: magnesianews.gr