Skip to main content

Κωνσταντοπούλου: Ο πρωθυπουργός να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και να δώσει απαντήσεις

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητεί από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του έχει απευθύνει

Να εγκαταλείψει τα πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια, να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που του έχει θέσει και να φέρει στη Βουλή μια ξεκάθαρη νομοθετική πρωτοβουλία για ίσα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, κάλεσε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δηλώσεις της, νωρίτερα σήμερα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον πρωθυπουργό να προσέλθει στη Βουλή, προκειμένου να δώσει απαντήσεις επί των επικαίρων ερωτήσεων που του έχει απευθύνει, δηλαδή:

-αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ποινικοποίηση των γυναικοκτονιών, ως αυτοτελές αδίκημα και δη κακούργημα. «Προχθές αποκαλύφθηκε άλλη μια γυναικοκτονία. Άλλη μια γυναίκα δεν είναι ανάμεσά μας, δολοφονημένη από εκείνους που θεώρησαν ότι έχουν πάνω της εξουσία ζωής ή θανάτου. Δεν αρκούν κύριε πρωθυπουργέ τα επικοινωνιακά βίντεο. Στην επέτειο, στη διεθνή ημέρα, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δημοσιοποιήσατε ένα βίντεο, συνομιλώντας με ένα θύμα κακοποίησης. Δεν αρκεί αυτό. Αυτά είναι επικοινωνιακά. Αφήστε αυτές τις συνήθειες και υιοθετείστε μια καλή κοινοβουλευτική δημοκρατική συνείδηση και μια καλή κοινοβουλευτική δημοκρατική συνήθεια. Ελάτε στη Βουλή και απαντήστε στην ερώτηση για τις γυναικοκτονίες», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

-τι θα πράξει η κυβέρνηση για το δημόσιο χρέος, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για τις διαπραγματεύσεις που έκανε με τον Σόιμπλε. «Ο κ. Βενιζέλος έκανε δηλώσεις που αποκαλύπτουν συνθήκες και παραμέτρους παράνομων πιέσεων, εκβιασμών, απειλών προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο της υποταγής της Ελλάδας, μέσω των κυβερνήσεων της, στην πολιτική των μνημονίων. Οι αποκαλύψεις που κάνει ο κ. Βενιζέλος συνιστούν επιπλέον επιχειρήματα αποκήρυξης του δημοσίου χρέους», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε ότι η πολιτική αποπληρωμής του χρέους, το οποίο η κυβέρνηση «όχι απλώς αποπληρώνει αλλά και προπληρώνει», επιβάλλει σε κάθε νεογέννητο παιδί χρέος 40.000 ευρώ. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει στρατηγική και διεθνή διαπραγματευτική πολιτική αποκήρυξης του δημοσίου χρέους, με βάση το διεθνές κεκτημένο, όπως εξειδικευτεί και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σχολίασε και τα όσα είπε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος. «Έφτασε χθες να χασκογελάει λέγοντας ότι η Επιτροπή που διερευνά ένα φοβερό έγκλημα με 57 θύματα, ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, πολλά θύματα τραυματίες, ακρωτηριασμένους, οικογένειες που θρηνούν. Έφτασε να πει ότι είναι μια γουρλίδικη επιτροπή γιατί προάγονται τα μέλη της και υπουργοποιούνται. Σήμερα ζήτησε συγγνώμη. Συγγνώμη είχε ζητήσει και ο κ. Καραμανλής. Συγγνώμη είχε ζητήσει και ο κ. Μητσοτάκης. Οι συγγνώμες δεν σημαίνουν τίποτε γι΄ αυτή την κυβέρνηση και προφανώς δεν σημαίνει τίποτε και γι΄ αυτούς που τις εκφωνούν. Η συγγνώμη του κ. Μαρκόπουλου δεν έχει καμία αξία. Η στρατηγική που ίδιος ακολουθεί στην εξεταστική επιτροπή είναι στρατηγική συσκότισης», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατήγγειλε το κ. Μαρκόπουλο ότι χθες άλλαξε εν κρυπτώ την ημερήσια διάταξη και επέτρεψε στον κ. Χατζηδάκη να μην εμφανιστεί καθόλου. Κατήγγειλε επίσης, ότι ο κ. Μαρκόπουλος ακολουθεί στρατηγική λεκτικής βίας και σε βάρος της ίδιας και σε βάρος της βουλευτού της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Καραγεωργοπούλου, προς την οποία απευθύνει ανεπίτρεπτες εκφράσεις, ως νταής, και γι΄ αυτό πρέπει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας να ενεργήσουν ώστε να πάψουν τέτοιες πρακτικές.

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενόψει της αποψινής συνέντευξης του πρωθυπουργού και την προαναγγελθείσα αναφορά του στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατανοήσει ότι ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα όλων δεν προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια. «Εάν έχει την πρόθεση ο κ. Μητσοτάκης νομοθετική πρωτοβουλία, να την πάρει, να συζητηθούν όλα και να υπάρξει νομοθετική αναγνώριση των δικαιωμάτων όλων», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και σχολίασε ότι η πρακτική του κ. Μητσοτάκη κινείται κατά το «και του ληστή ψωμί και του χωροφύλακα χαμπέρι», γιατί προσπαθεί να τους κρατήσει όλους ικανοποιημένους και αυτό είναι ένα πολιτικό παιχνίδι ανεπίτρεπτο, ιδίως στο πεδίο δικαιωμάτων. Στο κλίμα αυτό, η Πλεύση Ελευθερίας καλεί την κυβέρνηση να πάρει καθαρή νομοθετική πρωτοβουλία ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν ίσα δικαιώματα και ότι η ταυτότητα φύλου, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, δεν είναι πεδία διακρίσεων, να πάρει καθαρή θέση κατά της ομοφοβίας, κατά της τρανσφοβίας, κατά του μισογυνισμού, κατά των πάσης φύσεως διακρίσεων.