Skip to main content

Κωνσταντοπούλου: Θετική νομοθετική πρωτοβουλία για την επαγγελματική κατάρτιση

Κολακευτικά σχόλια για τον υπουργό Παιδείας απηύθυνε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Θετική, και με προσωπικά κολακευτικά σχόλια προς τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, εμφανίστηκε στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την συζήτηση στην ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

«Εμείς, στη Πλεύση Ελευθερίας, εκτιμώντας το τεκμήριο της θέλησης του υπουργού για βελτιώσεις, με όλες τις παρατηρήσεις μας, δεν θα τσιγκουνευτούμε να πούμε ότι είναι μία νομοθετική πρωτοβουλία θετική, που δεν μπορεί να αποτελεί παρά μόνο την αρχή. Και κρατώ την δέσμευση της υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννας Λυτρίβη, ότι θα γίνει εμπεριστατωμένος διάλογος στην διαδικασία της εξειδίκευσης ορισμένων θεμάτων και θα βελτιωθούν περισσότερο οι προβλέψεις του νομοσχεδίου.

Είναι μια θετική νομοθετική πρωτοβουλία γιατί αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει στους πολίτες, δημόσια δωρεάν παιδεία και εργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, έδωσε προσωπικά εύσημα στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μία νηφάλια πολιτική παρουσία που έσπασε τα πολιτικά στερεότυπα υιοθετώντας βουλευτικές τροπολογίες, μία κίνηση που γίνεται σπάνια, ενώ θα έπρεπε να κάνει συχνότερα», όπως είπε.

Ακόμα, χαρακτήρισε «συγκινητική» την αναφορά του κ. Πιερρακάκη «ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν χαρά στην εργασία τους συνδέοντας την με τα δικαιώματα του εργαζομένου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε επίσης «για μια ακόμα θετική παράμετρο του νομοσχεδίου, που είναι η έντονη διάθεση ενίσχυσης των δυνατοτήτων της επαγγελματικής κατάρτισης στην περιφέρεια» ενώ θετική χαρακτήρισε και «την ανταπόκρισή του για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, αναγνωρίζοντας την καλλιτεχνική εκπαίδευση τους», προτείνοντας του παράλληλα, «τη συγκρότηση κωδικού Κ.Ε. Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης».

«Θα περιμένουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες σας για να λυθεί το πρόβλημα των καλλιτεχνών», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να βρούμε κοινό πεδίο για την αναβάθμιση της παιδείας και να υπογραμμίσουμε κάθε θετικό που γίνεται. Για την Πλεύση Ελευθερίας, δεν είναι η ουσία αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, αλλά αν με το ποτήρι μπορούμε να ξεδιψάσουμε», επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.