Skip to main content

Κοντονής:Πανικός μπροστά στη δικαστική έρευνα-Σε παραλήρημα ο Σαμαράς

Κάλεσε τα κόμμα να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών

«Για ένα διεθνές σκάνδαλο που απασχολεί πλείστες χώρες, θέλουν κάποιοι να μας πουν ότι εδώ στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, επεσήμανε ότι «όλος ο κόσμος ψάχνει αυτό το σκάνδαλο κι εδώ είχαν κάποιοι την έμπνευση να μας πουν ότι, εδώ, αυτό είναι σκευωρία».

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για απόλυτο παραλήρημα στο οποίο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως «είναι προσβολή απέναντι σε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με το καθεστώς της 21ης Απριλίου».
Τόνισε, δε, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis πως πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου βαθμού με εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών και, πιθανώς, πολιτικών προσώπων.

Ο υπουργός μίλησε για «εκτόξευση απειλών με «αγοραίο τρόπο» και απειλές για ειδικά δικαστήρια που συνδυάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα» από τον Αντώνη Σαμαρά. Τι επικαλείται; Εικασίες, υποθέσεις και δημοσιεύματα. Δεν ακούσαμε γεγονότα για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση» σημείωσε, εκτιμώντας ότι αυτά είναι δείγματα πανικού μπροστά σε μια εισαγγελική έρευνα.

Τόνισε επιπλέον «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;».

Ευχήθηκε, δε, να αποδείξουν οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους την αθωότητά τους.

Ο κ. Κοντονής κάλεσε τα κόμμα να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος στηρίζεται στο άρθρο αυτό.