Skip to main content

Κόντρα μεταξύ Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ - «Την επόμενη φορά θα αναρτήσω βίντεο και μηνύματα»

Μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμμένο, ο ίδιος επανήλθε με... προειδοποιήσεις

Κόντρα έχει ξεσπάσει από το πρωί μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε μετά από τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το δημοψήφισμα και τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων με τους ισχυρούς της Ευρώπης και τις ΗΠΑ το 2015.

Μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμμένο, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας», ο ίδιος επανήλθε με ένα tweet.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε: «25/6/2015 hotel the hotel Bruxelles επειδή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα η ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά ..κρίμα ….», την οποία ανάρτηση συνοδεύει με μία φωτογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος μίλησε στον ANT1, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αποδεχθεί την πρόταση Σόιμπλε, ο οποίος μετά το δημοψήφισμα εισηγήθηκε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας «εκβιάστηκε» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην 17ωρη διαπραγμάτευση που κατέληξε στη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι αυτή έγινε με παρέμβαση Ομπάμα στον Ολάντ.

«Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μία σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.

Υποστήριξε πως Τσίπρας – Βαρουφάκης και Καμμένος συναντήθηκαν πριν από το Eurogroup στον 24ο όροφο ξενοδοχείου, όπου και άκουσε τις απόψεις Βαρουφάκη περί εξόδου από το ευρώ κι ήταν ο ίδιος που πήρε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα με την ομόλογό του, Νούλαντ, ώστε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ για να λήξει η διαπραγμάτευση, όπως και έγινε.

Διαβάστε: Καμμένος: Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν γερμανική παγίδα στον Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις αναφορές που έκανε ο κ. Καμμένος, σε χθεσινή συνέντευξή του, στα γεγονότα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του δημοψηφίσματος του 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι όμως «εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».