Skip to main content

Κόντρα στη Βουλή για την ανάρτηση Καμμένου κατά της Γεννηματά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αφωνία σχετικά με την επίθεση του κ. Καμμένου, και κάλεσε τους υπουργούς να την καταδικάσουν.

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή για την επίθεση που δέχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάνο Καμμένο, μέσω Twitter.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αφωνία σχετικά με την επίθεση του κ. Καμμένου, και κάλεσε τους υπουργούς να την καταδικάσουν.

«Τόσο σας έχει αλλάξει η εξουσία;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά: «Κανένα σχόλιο για τη χυδαία επίθεση του Καμμένου στη Φώφη Γεννηματά. Δέχθηκε επίθεση μία γυναίκα που πέρασε καρκίνο, για πολιτικούς λόγους. Ναι, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά πρέπει να βριζόμαστε; Kαι επειδή είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι πρέπει να ευχόμαστε να πεθάνει ο άλλος;», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης. «Προκειμένου να κρατήσετε τη θέση σας λέτε δεν πειράζει», πρόσθεσε.

«Είναι σαφές ότι εδώ είστε το υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης, της αντιπολίτευσης. Φαντάζομαι ότι σκεφτόσασταν το ίδιο, με αυτά που λέτε, όταν με αποκαλέσατε φασίστα σε μία ραδιοφωνική εκπομπή», απάντησε ο κ. Παππάς. «Θα ανακαλέσετε;», ρωτά στη συνέχεια ο υπουργός για να λάβει την απάντηση «όχι» από τον κ. Γεωργιάδη. «Ε, τότε να απαντήσετε και σεις για τις αφιερώσεις του Παττακού», είπε από την πλευρά του ο κ. Παππάς, χωρίς να αναφέρει κάτι για το σχόλιο του κ. Καμμένου στη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.  

«Καλή τύχη στις κοινωνικές σας σχέσεις με τους πραξικοπηματίες» τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε «σας εύχομαι να συνεχίσετε την ευχάριστη αλληλογραφία σας με τους πραξικοπηματίες».

Ο κ. Γεωργιάδης αντέκρουσε τις κατηγορίες περί αφιέρωσης του Παττακού, λέγοντας «κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μια αφιέρωση του Παττακού σε εμένα; Τι με αφορά εμένα; Αν είχα κάνει εγώ αφιέρωση θα με αφορούσε» είπε και χαρακτήρισε χυδαιολογία τη δήλωση του κ. Παππά. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε τον χαρακτηρισμό «φασίστας» προς τον υπουργό, τονίζοντας ως «ο χαρακτηρισμός φασίστας ήταν πολιτικός χαρακτηρισμός» και κάλεσε για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση να καταδικάσει τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Απάντηση έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης: «Δε θα σας κάνω το χατήρι», είπε ο υπουργός Ενέργειας. Αυτού του είδους την αντιπαράθεση, που επικαλείτε προσωπικούς διαλόγους, έχω υποστεί τις συνέπειες σε εκπομπή στο Mega. Υπογράμμισε ότι δεν κάνει καλό να μπούμε σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση. «Αν έχετε κάτι με τον κ. Καμμένο, να του το πείτε», πρόσθεσε.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτηρίζοντας την επίθεση «αήθη» και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση που δεν έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση. «Είναι λες και τα υιοθετείτε», επεσήμανε.