Skip to main content

Κορυδαλλός: Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τους κρατούμενους που έκαναν ρεβεγιόν με φαγητά και μπύρες

Στην φωτογραφία που έγινε viral οι κρατούμενοι έχουν φαγητά, μπύρες χωρίς αλκοόλ και αναψυκτικά ενώ στο κινητό διακρίνονται και κινητά με σύνδεση στο ίντερνετ

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό στο οποίο σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media εμφανίζονται κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού να κάνουν… ρεβεγιόν με φαγητά και ποτά.

Στην φωτογραφία που έγινε viral οι κρατούμενοι έχουν φαγητά, μπύρες χωρίς αλκοόλ και αναψυκτικά ενώ στο κινητό διακρίνονται και κινητά με σύνδεση στο ίντερνετ. Το τραπέζι φαίνεται να έχει στηθεί σε διάδρομο ανάμεσα σε κελιά με τους κρατούμενους να ποζάρουν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες οι οποίες ωστόσο διέρρευσαν προκαλώντας την αντίδραση της πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε και βρέθηκαν και «κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα όσα συνέβησαν την 25η Δεκεμβρίου 2023, και δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, καθώς και για την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους.

Η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, αποτελεί για την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μια διαρκεί διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας.