Skip to main content

Κουτσούμπας: Προέχει να λυθούν ζητήματα αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ

Προέχει να λυθούν ζητήματα αλυτρωτισμού και εθνικιστικών τάσεων που αφορούν το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η ενημέρωση "κάλλιο αργά παρά ποτέ", πάντα καλοδεχούμενη είναι», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα πρώτα λεπτά της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «καλό είναι να αναπτύσσονται διακρατικές σχέσεις αλλά χωρίς εφησυχασμό. Προέχει να λυθούν ζητήματα αλυτρωτισμού και εθνικιστικών τάσεων που αφορούν το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας».

«Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση. Κρατάμε μικρό καλάθι», τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης και πρόσθεσε: «Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την περιοχή, την πολιτική ΝΑΤΟ & ΕΕ γι'αυτά τα ζητήματα».

«Κυρίαρχα ζητήματα, ο αλυτρωτισμός, η μη επαναχάραξη συνόρων και η αναγκαιότητα-άσχετα από διαπραγματεύσεις, σχέσεις καλής γειτονίας- να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, αφού δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή του Συντάγματος», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.