Skip to main content

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που σκάει η φωτοβολίδα στα χέρια του 33χρονου

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, οι νεαροί είχαν πυροδοτήσει ήδη αρκετές, όταν ο 33χρονος προσπάθησε να «ανάψει» μια ακόμη, χωρίς όμως να τα καταφέρει

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή της έκρηξης της φωτοβολίδας που στοίχισε τη ζωή στον 33χρονο στην Κρήτη.

Στο βίντεο καταγράφεται μία μεγάλη λάμψη, ενδεικτικό του πόσο έντονη ήταν ή έκρηξη της ναυτικής φωτοβολίδας που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Η φωτοβολίδα κύλησε στην άκρη του δρόμου αναμμένη, αφήνοντας μέχρι και σήμερα τα σημάδια της στο σημείο αυτό. Ο νεαρός αρχικά τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, μεταφέρθηκε με τη βοήθεια των φίλων του λίγο πιο μακριά μέχρι να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, οι νεαροί είχαν πυροδοτήσει ήδη αρκετές, όταν ο 33χρονος προσπάθησε να «ανάψει» μια ακόμη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Σύμφωνα με μαρτυρίες τότε ήταν που ακούμπησε την φωτοβολίδα στην κοιλιά του στην προσπάθειά του να δει τι συμβαίνει. Το επικίνδυνο εκρηκτικό εξερράγη, με την εκκωφαντικό θόρυβο να ακούγεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα συμπεριληφθεί στην σχετική δικογραφία που σχηματίζεται επιβεβαιώνει ότι η έκρηξη της φωτοβολίδας προκάλεσε εκτεταμένα και ανεπανόρθωτα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και το συκώτι του 33χρονου.

Για τις συνθήκες θανάτου του Κρητικού έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα και μαζί με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία που επεστράφη στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου, η οποία χειρίζεται τη υπόθεση.

Σε ότι αφορά τους δύο φίλους του θύματος που διασκέδαζαν μαζί του, το βράδυ της Κυριακής, όταν συνέβη το μοιραίο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ