Skip to main content

Κριτική ΔΗΣΥ στις εξαγγελίες Σαμαρά από τη ΔΕΘ

Κριτική στις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά από τη ΔΕΘ άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Κριτική στις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά από τη ΔΕΘ άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης καταλογίζει στον πρόεδρο της ΝΔ αδιαφορία για τους πραγματικούς αριθμούς και τα πραγματικά προβλήματα, έλλειψη στοιχειώδους ενασχόλησης και στοιχειώδους σοβαρότητας και εμμονή σε μία νοοτροπία που, όπως αναφέρει, οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι επικαλείται ανύπαρκτες περικοπές 7,1 δισ. ευρώ, «όταν δεν ξέρει ούτε καν κατά προσέγγιση πόσες ο ίδιος έχει προτείνει, πόσω μάλλον από που θα προκύψουν».

Όπως επισημαίνει, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως για να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να αρχίσει η ανάκαμψη αμέσως και όχι μετά από ένα-δύο χρόνια. «Στη συνέχεια όμως στη συνέντευξη στη ΔΕΘ δηλώνει ότι από τον πρώτο χρόνο με το δικό μας το πρόγραμμα το έλλειμμα θα μειώνεται. Από το δεύτερο χρόνο θα έχουμε τα σοβαρά πλέον πρωτογενή πλεονάσματα. Από τον τρίτο χρόνο θα ξεκινήσει η ανάκαμψη πλέον» τονίζει ο κ. Σκυλακάκης. Με βάση τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής διερωτάται «πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα θέματα κάποιος που το βράδυ ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει την ανάκαμψη αμέσως (όχι μετά από ένα δύο χρόνια) και το επόμενο πρωί ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από τον τρίτο χρόνο».

Τέλος, με αφορμή τη φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων... λεφτά δεν υπάρχουν... Τα εύκολα ψέματα τα χορτάσατε» και τις εξαγγελίες του περί μείωσης των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος, αποκατάστασης των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, περί φραγμού στις απολύσεις στο δημόσιο, μείωσης του ΦΠΑ σε οικοδομές και κατοικία, μείωσης του φόρου μεταβίβασης, πληρωμής των 7 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, μείωσης του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά, μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και για άνοδο του αφορολόγητου», ο κ. Σκυλακάκης αναρωτιέται: «Αραγε αν χάιδευε αυτιά, αν πίστευε ότι λεφτά υπάρχουν και αν έδινε εύκολες υποσχέσεις, τι ακόμα θα έταζε;».