Skip to main content

ΚΘΒΕ: Τελευταίες παραστάσεις για την κωμωδία του Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του»

Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Μετά την απόλυτη sold-out επιτυχία, η παράσταση - φαινόμενο του Γιώργου Καπουτζίδη, «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι», στην ανανεωμένη της εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά καιχάρισε γέλιο και αισιοδοξία, έφτασε στο τέλος του δεύτερου κύκλου της.

Μέχρι την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024, το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, για τον μοναδικό τρόπο που κατάφερε να αναδείξει  τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, όπως μόνο αυτός ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Μια παρέα τριαντάρηδων βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα και τα αδιέξοδα των σχέσεων, με τον φόβο της δέσμευσης, με τις ελπίδες και με τις ματαιώσεις της ζωής. Όλα αυτά σε μια μεταβατική ηλικία που η επιθυμία για έρωτα  συγκρούεται με την ανάγκη για αφοσίωση και σιγουριά.

Ένας γάμος που διαλύεται εξαιτίας μιας απιστίας. Ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό.
Κι ένας ανομολόγητος έρωτας που αποκαλύπτεται ύστερα από είκοσι χρόνια.
Ένας πρώην, ένας νυν… κι ένα σπίτι γεμάτο μυστικά, που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη
Φωτογραφίες: Mike Rafail (That long black cloud)

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Ελευθερία Αγγελίτσα (Δήμητρα), Χρύσα Τουμανίδου (Κική), Νατάσσα Δαλιάκα (Νατάσα), Νίκος Κουσούλης (Χάρης), Νίκος Τσολερίδης (Μιχάλης), Γιάννης Γκρέζιος (Ιάκωβος), Έφη Σταμούλη (Έφη), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Υδραυλικός)