Skip to main content

Κυβέρνηση: Πρώτη μέρα στη δουλειά για τους νέους υπουργούς - Τι δήλωσαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου

Πρώτη μέρα δουλειάς στα υπουργεία για την νέα κυβέρνηση σήμερα, με υπουργούς και υφυπουργούς να φτάνουν από νωρίς στα υπουργεία.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο του στο υπουργείο Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έστειλε το εξής μήνυμα: «Πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα».

Από την πλευρά της η νέα υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε: «Ο στόχος μας είναι ένας, πως θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πως θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και με απώτερο στόχο πως ο πολίτης εν τέλει, θα λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές, πιο γρήγορα, όλα προς όφελος του πολίτη. Η λέξη εδώ πέρα είναι “πολίτης”».

Ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε κατά την είσοδό του στο υπουργείο πως: «Πρώτη προτεραιότητα να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα εκπαίδευσης για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην αγορά».

«Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική Ευρώπης και κοινής λογικής. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και στην πολιτική μας να έχουμε πάντα στο μυαλό μας του ευάλωτους, την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης», ήταν το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Η κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έδωσε έμφαση στην αμεσότητα των κινήσεων και εξελίξεων στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Τέλος, απάντησε σε όσα είπε ο Θ. Τζήμερος για εκείνη – πως: «Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και μια δυνατότητα να διοικήσω, όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν».

 

Ο κ. Παπαστεργίου, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε στην ΕΡΤ πως: «Να δούμε τα έργα τα οποία τρέχουν, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τίποτα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και από εκεί και πέρα αυτό που πραγματικά με νοιάζει είναι να δω τι είναι αυτό το οποίο ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, πέρα από αυτά τα οποία – σχεδόν όλα – έκανε ο Κ. Πιερρακάκης και ο Θ. Λιβάνος, να δούμε και όλα τα υπόλοιπα. Παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης, ταλαιπωρίας, γραφειοκρατίας. Θέλει δουλειά, δεν είναι εύκολο, και για εμένα παρότι είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, θέλει δουλειά.