Skip to main content

La Liga, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Έλαμψε ξανά ο Μπέλιγκχαμ, ήρωας στο κλάσικο

Ο Άγγλος σταρ ήταν ο μεγάλος ηγέτης, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του, η οποία ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τέσσερις βαθμούς πίσω της την αιώνια αντίπαλό της

Ο Τζουντ Μπέλιγκχαμ είναι ο νέος ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης και το απέδειξε για μια ακόμη φορά οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη στο Clasico επί της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελόνη με 2-1, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στη LaLiga. Ο Άγγλος σταρ ήταν ο μεγάλος ηγέτης, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του, η οποία ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τέσσερις βαθμούς πίσω της την αιώνια αντίπαλο της.

Κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στο 1ο μέρος, ενώ η Ρεάλ δεν είχε ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έμοιαζαν πιο απειλητικοί και πήγαν στα αποδυτήρια με δίκαιο προβάδισμα από το γκολ του Γκουντογκάν μόλις στο 6ο λεπτό. Τότε ο Μπέλιγχαμ προσπάθησε να κόψει τον Φέλιξ, αλλά με προβολή έστειλε την μπάλα προς τα πίσω, εκεί έτρεξε ο Γκουντογκάν. Ο Αλάμπα με τάκλιν πρόλαβε την μπάλα, όμως την έστειλε πάνω στον Γερμανό που πλάσαρε τον Κέπα.

Στο 16ο λεπτό ο Γκάβι πίεσε τον Κρόος και έκλεψε έξω από την περιοχή της Ρεάλ, η μπάλα έφθασε στον Φερμίν που σούταρε στο δοκάρι της Ρεάλ. Αξίζε να σημειωθεί πως η Ρεάλ έμεινε χωρίς εύστοχη τελική σε 1ο ημίχρονο clasico από το 2011! Στην επανάληψη ανέλαβε όμως να «καθαρίσει» ο Μπέλιγκχαμ και τα κατάφερε με φοβερό σουτ στο 68 λεπτό και πλασέ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Να σημειωθεί πως το ντέρμπι έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης «Λουίς Κομπανίς», στο λόφο Μοντζουίκ, στην προσωρινή έδρα των «μπλαουγκράνα», που αγωνίζονται φέτος εκεί λόγω των εργασιών ανακατασκευής του «Καμπ Νου». Ο Τσάβι δεν είχε στη διάθεση του τους Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Κουντέ και Σέρτζι Ρομπέρτο.

Στην κερκίδα του γηπέδου του Μοντζουίκ οι Rolling Stones, εκπροσωπούμενοι από Μικ Τζάγκερ και Ρόνι Γουντ, που απόλαυσαν το ματς, καθώς η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με τον σήμα τους στις φανέλες. Τέλος ο Λούκα Μόντριτς, που πέρασε αλλαγή, έπαιξε για το 500ό παιχνίδι του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο (76' Γιαμάλ), Μπαλντέ, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Γκάβι, Φεράν Τόρες (61' Λεβαντόφσκι), Φέλιξ (77' Ραφίνια), Κρίστενσεν, Γκιντογκάν, Φερμίν (72' Φέρμιν).
Ρεάλ Μαδρίτης: Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Μεντί (52' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ, Κρος (63' Μόντριτς), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (63' Χοσέλου), Βινίσιους.

Νωρίτερα, η Λας Πάλμας πήρε τη νίκη μέσα στην έδρα της ουραγού της βαθμολογίας, Αλμερία, με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23' με τον Χανταντί, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το γκολ του Ραμαζανί στο 73ο λεπτό, αλλά η Πάλμας κατάφερε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρει τους τρεις βαθμούς με τον Καμπά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ