Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Nα φανούν πολύ πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τους όρους της ελάφρυνσης του χρέους κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του ΔΝΤ η επικεφαλής του Ταμείου.

Την ανάγκη συγκεκριμενοποίησης των δεσμεύσεων από πλευράς Ευρωπαίων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τόνισε σήμερα από το Μπάρι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ελπίζουμε πραγματικά οι Ευρωπαίοι να φανούν πολύ πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τους όρους της ελάφρυνσης του χρέους, κάτι που είναι απαραίτητο», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά την άφιξή της σε συμπόσιο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7).

Το ΔΝΤ έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα τη δέσμευση των Ευρωπαίων στη μείωση του χρέους της Ελλάδας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, χθες Πέμπτη το Ταμείο διέψευσε ότι έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του σε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι αναμένει ακόμη τη δέσμευση των Ευρωπαίων για μείωση του χρέους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μια «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείο Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Προς το παρόν τα πράγματα «δεν είναι αρκετά ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα συνεχίσουν να προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη μείωση του ελληνικού χρέους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ