Skip to main content

Λάρισα: Αναβίωσε στο Εφετείο η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα - Ένταση στο δικαστήριο

Ο 36χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Ιούνιου του 2022 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 35χρονου σήμερα Βολιώτη που τον Απρίλιο του 2021 δολοφόνησε στη Μακρινίτσα Πηλίου την 28χρονη εν διαστάσει συζύγό του και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και τον 30χρονο αδερφό της.

Ο 36χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Ιούνιου του 2022 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σήμερα ο 36χρονος βρέθηκε πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης μέσα σε κλίμα έντασης από την οικογένεια των δύο αδερφών που βρήκαν τραγικό θάνατο το απόγευμα της 5ης Απριλίου του 2019.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 36χρονος πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου και τη δολοφόνησε με το μαχαίρι που έφερε μαζί του. Στη συνέχεια στράφηκε στον αδερφό της στην αυλή του σπιτιού τραυματίζοντας τον θανάσιμα ενώ και η μητέρα των δύο αδερφών δέχτηκε επίθεση απο τον κατηγορούμενο.

Αφού η εισαγγελέας της έδρας ολοκλήρωσε την ανάγνωση των περιστατικών για τους ενόρκους, ο κατηγορούμενος ανέβηκε στο εδώλιο και κατέθεσε πως δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υποστηρίζει πως ο 36χρονος τη στιγμή της δολοφονίας είχε διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια -σχιζοφρένεια – και ζήτησε την εφαρμογή των άρθρων 34 και 36 του Ποινικού Κώδικα δηλαδή του μειωμένου καταλογισμού και της διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών ή της συνείδησης.

Θυμίζουμε ότι ο 35χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή τελεσθείσα, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε μετά από πρόταση της εισαγγελέως προκειμένου να παραστούν στο δικαστήριο για να καταθέσουν οι δύο ψυχίατροι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τον 35χρονο.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει την κατάθεση του ο πατέρας των δύο αδερφών ο οποίος το μοιραίο εκείνο απόγευμα βρισκόταν στο σπίτι όπου έγινε το φονικό. Στις ερωτήσεις της προς τον μάρτυρα, η πρόεδρος του δικαστηρίου στάθηκε στην ψυχολογική κατάσταση του δράστη πριν το συμβάν, με τον πατέρα να απαντά πως δεν είχε αντιληφθεί κάτι παράξενο για τον κατηγορούμενο ο οποίος μέχρι την 1η Απριλίου του 2019 δεν είχε προκαλέσει όπως ο ίδιος γνώριζε κάποιο επεισόδιο.

Εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει την 28χρονη η οποία στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση. «Δεν μας έλεγε η κόρη μας για τα προβλήματα» τόνισε ο πατέρας προσθέτοντας πως δεν περίμεναν ο 35χρονος να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου 2024.

Πηγή: larissanet.gr