Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
x

ΛΑΒΡΟΦ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ:ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι κανένας δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει στις δύο κοινότητες τις δικές του θέσεις

Για τη στήριξη της Μόσχας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού επαναβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη στη συνάντησή τους, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και σε αυτήν συζητήθηκαν, πέραν του Κυπριακού, και οι διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι κανένας δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει στις δύο κοινότητες τις δικές του θέσεις. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στον σημαντικό ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ενώ χαρακτήρισε θετική την παρουσία του νέου γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος, όπως τόνισε, ενημερώνεται και δείχνει ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

Ως αποτέλεσμα των διμερών επαφών Κύπρου-Ρωσίας τις τελευταίες 48 ώρες, έχει προετοιμαστεί το έδαφος για την υπογραφή συμφωνιών που αφορούν την οικονομία, την εκπαίδευση, καθώς και ανθρωπιστικά θέματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ