Skip to main content

Λέρος: Γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους

Θύματα ένα κορίτσι και ένα αγόρι ενώ ένας 17χρονος, ενήλικος, δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε πέσει και αυτός θύμα βιασμού.

Φρίκη προκαλούν όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τους βιασμούς δύο παιδιών στη Λέρο, από τους ίδιους τους γονείς τους.

Επί 4 χρόνια οι δύο γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι, «δραπετεύοντας» από την κόλαση που ζούσαν τα αδέλφια του...

Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι (μαθήτρια γυμνασίου) μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο της Λέρου και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το κορίτσι, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή Πλάκα της Λέρου, όπου ζούσε έναν εφιάλτη.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε η 14χρονη, η μητέρα όχι μόνο ήξερε και δεν μιλούσε, αλλά συμμετείχε στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της.

Οι γονείς συνελήφθησαν, ενώ ο πατέρας, έπειτα από ολονύχτια ανάκριση, ομολόγησε. Ο 52χρονος και η 47χρονη γυναίκα του, φέρονται όχι μόνο βίαζαν τα παιδιά τους, αλλά τα χτυπούσαν σχεδόν καθημερινά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών αναμένεται να αναλάβει η θεία τους, ενώ ερευνάται ποιοι γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι και δεν είχαν καταγγείλει το περιστατικό.