Skip to main content

Λοβέρδος: Μόνο όσα προβλέπονται στο μνημόνιο θα εφαρμοστούν

Όλα τα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα αποτελούν νόμο του κράτους, δήλωσε στον Real Fm, ο υπουργός Εργασίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλήρη εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από το 2015.
Όλα τα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα αποτελούν νόμο του κράτους, δήλωσε στον Real Fm, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλήρη εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από το 2015.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, όσα δημοσιεύονται και δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, αλλά σε επιστολή που απέστειλε μεταγενέστερα της αρχικής συμφωνίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα εφαρμοστούν.

Ο υπουργός Εργασίας έθεσε ως πειστικό αντεπιχείρημα της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την αναλογιστική μελέτη, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Όπως εκτίμησε, η μελέτη αυτή θα έχει το επιπρόσθετο στοιχείο, «το πιο πειστικό απ΄ όλα» των αριθμών, «ότι, δηλαδή, αυτές τις επιπλέον πολιτικές που μας προτείνουν δεν τις χρειαζόμαστε, γιατί έτσι όπως δομούμε το σύστημα, θα έχει οικονομική επάρκεια και δεν θα χρειάζεται άλλα μέτρα», για να σημειώσει ότι σε αυτό συμφωνούν και οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Την Τετάρτη αναμένονται στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίοι, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, θα παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις, θα έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και θα λύνονται επιτόπου οι απορίες τους, ώστε, όπως υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, «να αποφύγουμε παρεξηγήσεις πριν την κατάθεση του σχεδίου νόμου τον Ιούνιο».