Skip to main content

Λουτσέσκου: Κλέβω ιδέες από προπονητές αλλά πάνω από όλα ο πατέρας μου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να διδάξει σε σπουδαστές του διπλώματος UEFA Pro στο Βουκουρέστι ως προσκεκλημένος της ρουμανικής ομοσπονδίας

Την ευκαιρία να διδάξει σε σπουδαστές του διπλώματος UEFA Pro είχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ως προσκεκλημένος της ρουμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στο Βουκουρέστι.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ και εκ των βασικών ομιλητών του σεμιναρίου ανέφερε:

«Δεν θέλω να δώσω συμβουλές στους Ρουμάνους τεχνικούς γιατί δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα το πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι ότι δεν μου αρέσει. Βρίσκομαι στην Ελλάδα και πρέπει να παρακολουθώ τις ομάδες για να καταλάβω τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Το βασικό είναι να επιστρέψουν στην πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας οι μεγάλες ομάδες. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει για να το παρακολουθούν θεατές.

Αναφορικά με την προπονητική υπάρχουν εμπειρίες που είχα, αλλά και εμπειρίες άλλων, από όπου παίρνω ιδέες. Δεν είμαι εδώ για να δώσω οδηγίες, αλλά για να μιλήσω για τη φιλοσοφία της δουλειάς μου. Προσπαθώ και κλέβω από διάφορους προπονητές, αλλά πάνω από όλα είναι ο πατέρας μου. Ζω μαζί του κάθε μέρα, μου έχει μεταδώσει το πάθος του».