Skip to main content

Λουτσέσκου: Παίζουμε με αντιπάλους που έχουν την στήριξη του συστήματος

Οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού του «Δικεφάλου» μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό

Στην ετοιμότητα των παικτών του ΠΑΟΚ παρά τις απαιτήσεις του αγώνα στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το θριαμβευτικό πέρασμα από το «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ειδικότερα και μετά από σχετική ερώτηση στην Cosmote TV για το αν το σημερινό (5/11) αποτέλεσμα αποτελεί μία αντίδραση από πλευράς των «ασπρόμαυρων» έπειτα και από την ήττα με κακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» δήλωσε:

«Δεν θέλω να μιλήσω για αντίδραση, έχουμε παίξει 19 παιχνίδια και κάναμε μία ήττα. Γενικότερα παίζουμε σε μια πολύ μεγάλη πνευματική πίεση από την αρχή του καλοκαιριού ξεκινώντας με τα ευρωπαϊκά προκριματικά στα οποία ήμασταν αναγκασμένοι να περάσουμε παίζοντας με το μέγιστο της πνευματικής απόδοσης που χρειαζόταν. Έχοντας την πίεση ήταν φυσιολογικό να συμβεί κάτι τέτοιο με αυτό το πρόγραμμα».

Ακολούθως, ο 54χρονος κόουτς των Θεσσαλονικέων συμπλήρωσε:

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αυτά τα αποτελέσματα όπως με την ΑΕΚ μπορούν να συμβούν, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός επειδή έχασε 2-4 σήμερα θα τα παρατήσει. Από αύριο θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Είναι καλή και ποιοτική ομάδα, πριν δέκα μέρες κέρδισε τη Γουέστ Χαμ, η οποία εκπροσωπεί το βρετανικό ποδόσφαιρο οπότε είναι αυτόματα μία μεγάλη νίκη. Οι παίκτες ήταν καλά προετοιμασμένοι, σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, γυρίσαμε με εξυπνάδα τη μπάλα όπως έπρεπε εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι όπως μπορεί να φαίνεται στο σκορ».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ: “Η σεζόν είναι μεγάλη και έχει πολλά ματς. Κρίνεται σε παραπάνω παιχνίδια, έχουμε δώσει 19 ματς κι έχουμε χάσει 2. Είναι λογικό να έχεις ένα λάθος βήμα. Ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε συνεχόμενες προκρίσεις στην Ευρώπη. Στις κακές ημέρες, πρέπει να ξεπερνάς την αναστάτωση και να κερδίζεις. Έχουμε καλούς και ποιοτικούς αντιπάλους, που έχουν την πλήρη στήριξη του συστήματος“.

Για τι αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ: “Δε θα απαντήσω σε ερωτήσεις που συγκρίνουν άλλον αγώνα. Ήταν άλλος αγώνας με την ΑΕΚ. Πρέπει να αλλάζουμε διότι έχουμε συνέχεια παιχνίδια. Πρέπει να παίρνουμε αβαντάζ σε κάθε αγώνα. Εκτιμώ όλους τους παίκτες μου. Υπάρχουν και ματς με 9 αλλαγές. Εμείς χρησιμοποιούμε τον πιο μεγάλο αριθμό παικτών“.

Για τον Μπράντον: “Ο Μπράντον Τόμας δεν είναι πιο… τρελός. Ο Κουλιεράκης είναι… Ο Μπράντον είναι πιο λογικός. Είναι ωραίο σε μία ομάδα να έχεις τόσους “τρελούς”. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, για το πώς παίξαμε και την ωριμότητα του Μπράντον. Ο Σαμάτα ήταν άρρωστος. Ίσως αύριο είναι στην προπόνηση. Ο Βιεϊρίνια θα δούμε. Θα έχουμε περισσότερα αύριο“.

Για τον Κωνσταντέλια: Καλώς ή κακώς, είναι νεαρός και όταν είσαι νεαρός κάνεις μα@@κίες. Όπως ο φίλος μου ο Κουλιεράκης κάνει σουτ από τα 40 μέτρα στο 4-0, που πρέπει να κρατήσουμε μπάλα και δεχθήκαμε γκολ. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή όταν είσαι αλαζόνας τιμωρείσαι. Γι’ αυτό δεν είμαι τόσο χαρούμενος σήμερα, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Σε κάθε περίπτωση θέλω γι’ αυτούς τα καλύτερα γιατί είναι δύο παίκτες που άρχισαν να παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο με μένα και είναι πολύ καλά“.