Skip to main content

Μακελειό στη Μόσχα: Σοκάρουν τα βασανιστήρια των συλληφθέντων - Κομμένα αυτιά και ηλεκτροσοκ στα γεννητικά όργανα (σκληρές εικόνες)

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ανατριχιαστικές φωτογραφίες - Απάνθρωπες τακτικές καταγγέλλουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων εμφανίστηκαν σε δικαστήριο της Μόσχας οι φερόμενοι ως δράστες του μακελειού μετά τους κομπασμούς Ρώσων στρατιωτών ότι συνέδεσαν με καλώδια μπαταρία 80V στα γεννητικά όργανα ενός εξ’ αυτών κι εξανάγκασαν έναν δεύτερο να φάει το αυτί του.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εκτέλεσαν τουλάχιστον 137 ανθρώπους σε μια από τις χειρότερες στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας τρομοκρατικές επιθέσεις σε προάστιο της Μόσχας την περασμένη Παρασκευή.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ανατριχιαστικές φωτογραφίες με έναν «τρομοκράτη» από το Τατζικιστάν να κείτεται στο πάτωμα γυμναστηρίου με το παντελόνι κατεβασμένο στους αστραγάλους του και μια μπαταρία συνδεδεμένη με τα γεννητικά του όργανα.

Καλώδια διακρίνονται από ένα στρατιωτικό τηλέφωνο πεδίου TA-57 ικανό να εκφορτίζει έως και 80 βολτ συνδεδεμένα με τα γεννητικά όργανα του συλληφθέντος, που βγάζει αφρούς από το στόμα και φαίνεται να σφίγγει τα δόντια του. Ένας άνδρας με στρατιωτική στολή πατά το πόδι του υπόπτου, ονόματι Σαμσιντίν Φαριντουνί. Η φωτογραφία αναρτήθηκε σε κανάλια στο Telegram που θεωρούνται φιλικά προς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ύποπτος για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Mόσχας και οι φερόμενοι συνεργάτες του εμφανίστηκαν δαρμένοι, μελανιασμένοι, με μαυρισμένα μάτια και με κοψίματα σε διάφορα μέρη του σώματος στο δικαστήριο.

Οι σοκαριστικές εικόνες με τα ηλεκτρικά καλώδια στα γεννητικά όργανα του υπόπτου έρχονται μετά το περιστατικό με την εκτομή του αυτιού ενός άλλου «τρομοκράτη» με μαχαίρι κατά τη σύλληψή του στην περιοχή Μπριάνσκ νότια της Μόσχας.

Η βάρβαρη ανακριτική μέθοδος με «Ταπίκ»

Δίκτυο στο Telegram που συνδέεται με τη ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner σημείωσε ότι η φωτογραφία «δείχνει μια συνήθη ανακριτική πρακτική με τη χρήση ενός στρατιωτικού τηλεφώνου πεδίου ΤΑ-57, γνωστού ως «Ταπίκ».

«Με το γύρισμα του πηνίου… απελευθερώνονται εκκενώσεις [ηλεκτρικού ρεύματος] μέσω των καλωδίων… έως και 80 βολτ, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με τα δάχτυλα, τα αυτιά ή τα γεννητικά όργανα του κρατουμένου… Για καλύτερο αποτέλεσμα, ο συλληφθείς μαχητής πρέπει να περιλουστεί με νερό».

Δυτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σκόπιμη διαρροή ντοκουμέντων από τη βάρβαρη ανάκριση υπόπτων για τέλεση φρικτών εγκλημάτων.

Η προτιμώμενη μέθοδος εξάλειψης των «προδοτών» από την Wanger του πρώην συνεργάτη του Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν - ήταν με χτύπημα βαριοπούλας στο κεφάλι.

To gulagu.net – μια ομάδα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγράφει βασανιστήρια σε ρωσικές φυλακές – σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι η έγκριση γι’ αυτά τα βασανιστήρια, όπως εκείνα των Ουκρανών αιχμαλώτων, δίνονται από πολύ υψηλά. Το ίδιο και με τη χρήση βαριοπούλας από τον Πριγκόζιν, έναν εκτελεστή του θελήματος του δολοφόνου δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν. Αν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και συγκεντρώθηκαν, γιατί να βασανίσει η FSB τους Τατζίκους; Για να αναλάβουν την ευθύνη και να δώσουν μια εκδοχή βολική για τον Πούτιν και την FSB»;

Τρεις εκ των τεσσάρων υπόπτων ομολόγησαν την ενοχή τους για το μακελειό στη Μόσχα

Οι τρεις εκ των τεσσάρων υπόπτων ομολόγησαν την ενοχή τους

Το δικαστήριο της περιφέρειας Μπασμάνι της Μόσχας έκρινε προφυλακιστέους μέχρι τις 22 Μαϊου τους τέσσερις υπόπτους από το Τατζικιστάν: τον 32χρονο Νταλερζόν Μιρζόεφ, τον 30χρονο Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντ, τον 25χρονο Σαμσιντίν Φαριντουνί και τον 19χρονο Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ για εγκλήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Οι τρεις πρώτοι ομολόγησαν την ενοχή τους μετά την απαγγελία των κατηγοριών, ενώ ο τέταρτος που μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο δικαστήριο με αναπηρικό αμαξίδιο, παρέμεινε με κλειστά τα μάτια στη διάρκεια της ακρόασης.