Skip to main content

Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αλλιώς Frexit

O υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας υπερασπίστηκε τις ευρωπαϊκές πολιτικές επειδή είναι «σημαντικές για τη θέση της χώρας στην παγκοσμιοποίηση»

«Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις διαφορετικά θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενός Frexit», προειδοποίησε ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν.

«Είμαι φιλοευρωπαίος, υπερασπίστηκα συνεχώς κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών την ευρωπαϊκή ιδέα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές επειδή πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους Γάλλους και τη θέση της χώρας μας στην παγκοσμιοποίηση», τόνισε μιλώντας στο BBC. 

«Ωστόσο την ίδια στιγμή οφείλουμε να δούμε την κατάσταση, να ακούσουμε το λαό μας και να ακούσουμε το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά θυμωμένοι σήμερα, ανυπόμονοι και ότι η δυσλειτουργία της ΕΕ δεν είναι πλέον βιώσιμη», επισήμανε.

«Επομένως, θεωρώ ότι η εντολή μου την επόμενη μέρα θα είναι να αναμορφώσουμε σε βάθος την ΕΕ και παράλληλα το ευρωπαϊκό εγχείρημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν επέτρεπα στην ΕΕ να συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει θα ήταν πράξη προδοσίας» και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο.

Και εξήγησε ότι θεωρεί πως την επόμενη μέρα θα έχουμε ένα Frexit ή το Εθνικό Μέτωπο Λε Πεν ξανά».